|
|
04.10.2006 16:24:01 |
|
Autor |
Wiadomość |
juliais
|
Temat postu: zapach kobiety |
|
|
Podczas dyskusji na temat miłości francuskiej bardzo wiele mówi się o zapachu i smaku spermy, ale niestety nie znalazłam żadnych informacji, jeżeli chodzi o smak i zapach kobiecych miejsc intymnych.
Zdaje się, że te kobiece miejsca nie maja smaku gorzkiego, czy piekącego, jak to się zdarza w przypadku spermy (na tym forum są panie skarżące się na to),
ale czy istnieją jakieś wskazania żywnościowe, aby wpłynąć na zapach i smak u kobiety?
(W wątku o miłości francuskiej ktoś polecał panom np. ananasa, aby poprawić smak spermy). |
|
|
|
|
|
|
05.10.2006 17:20:08 |
|
Autor |
Wiadomość |
gloria
Dołączył: 19 Lut 2006 Posty: 332 Skąd: Seksuologia Gdynia Gdañsk Sopoty
|
Temat postu: |
|
|
Z tego, co się orientuję kobieca pochwa ma odczyn kwaśny i taki mężczyzna będzie czuł przy seksie oralnym.
Gorzki smak, piekący jest oznaką nieprawidłowej flory bakteryjnej, czyli infekcji.
Smak i zapach może się też zmieniać pod wpływem cyklu kobiety.
Np. w fazie szczytu może mieć słodkawy smak (mandarynkowy-jak określa mój mąż) i pewnie taki sam zapach.
Nie znam metody na zmianę zapachu kobiety. Zresztą smak/zapach kobiety jest przecież przyjemny , to, co tu zmieniać.1 _________________ ---------------------------
www.bez.stresu.pl
Ostatnio zmieniony przez gloria dnia 26.10.2006 16:39:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
26.10.2006 16:26:56 |
|
Autor |
Wiadomość |
bajka
Dołączył: 25 Wrz 2006 Posty: 19 Skąd: zdrowie seksualne - Wielkopolska
|
|
|
"Mandarynkowy" też to kiedyś usłyszałam od mojego partnera :) _________________ Zdrowie seksualne - Poznañ. |
|
|
|
|
|
20.01.2007 15:04:01 |
|
Autor |
Wiadomość |
ON 21
|
|
|
Nie do końca się z tym zgadzam.... Zapach/smak mojej kobiety w "tamtych" miejscach nie należy do przyjemnych Poza tym uprawiając "francuza" dławię sie jej włosami łonowymi i mam odczucia wymiotne... ech...
Mam nadzieję, że ktoś znajdzie sposób na moją dolegliwość...
Ostatnio zmieniony przez ON 21 dnia 21.01.2007 03:03:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
20.01.2007 21:28:48 |
|
Autor |
Wiadomość |
gloria
|
|
|
No cóż... mój mąż się nie dławi bo się depiluję .
A nieprzyjemny jest tylko wtedy gdy jest infekcja. _________________ ---------------------------
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|
|
21.01.2007 03:07:45 |
|
Autor |
Wiadomość |
ON 21
|
|
|
Jeśli to infekcja to trwa już 1,5 roku...Trochę mało prawdopodobne
Chyba pozostanie mi z tym żyć...
A co do włosów to moja dziewczyna myślała już o depilacji, ale boi się bólu z tym związanego, kłujących odrostów i tego, że będzie musiała to robić już zawsze.. |
|
|
|
|
|
21.01.2007 13:54:54 |
|
Autor |
Wiadomość |
ika
|
|
|
Też miałam takie obawy, ale odważyłam się na depilację i po pierwszej boli już mniej. Spokojnie zacisnąć zęby i jest do wytrzymania.
Polecam pastę cukrową zamiast wosku- mniej boli a odrastające włoski są bardziej delikatne.
A po depilacji - jakie efekty wizualne! Mój M. to uwielbia
Namów swoją dziewczynę- myślę, że szybko się przekona |
|
|
|
|
|
21.01.2007 19:59:23 |
|
Autor |
Wiadomość |
river
|
|
|
Każdy człowiek ma z natury trochę inny zapach, również intymny.
Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to, że np. zapach potu niektórych ludzi jest subiektywnie nie do zniesienia, a innych to po prostu zapach, nie pachnie fiołkami;), ale ujdzie.
Podobno nawet podświadomie wybieramy partnerów na podstawie zapachu, oczywiście jest to jeden z wielu aspektów wyboru.
Tyle tylko, że my-ludzie żyjemy już zbyt daleko natury i zatracamy naturalne instynkty.
Myślę też, że my, kobiety mamy lekkie uprzedzenie względem swoich okolic intymnych, mam wrażenie, że mężczyźni oceniają je lepiej, niż my. _________________ ------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
22.01.2007 23:51:06 |
|
Autor |
Wiadomość |
tAboon
|
|
|
A ja się gole i odrosty, których się bałem wcale nie przeszkadzają w niczym. Depilacji w miejscach intymnych bym raczej nie polecał, podrażnienia z tym związane mogą być bardzo nieprzyjemne, a i skóra w tych miejscach jest bardzo delikatna.
Polecam za to ostrą maszynkę i piankę do golenie, dla obojga partnerów :D _________________ stud. tAboon
--------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
24.01.2007 18:44:06 |
|
Autor |
Wiadomość |
gloria
|
|
|
ON 21 napisał: | jeśli to infekcja to trwa już 1,5 roku...trochę mało prawdopodobne
chyba pozostanie mi z tym żyć...
a co do włosów to moja dziewczyna myślała już o depilacji ale boi się bólu z tym związanego, kłujących odrostów i tego, że będzie musiała to robić już zawsze.. |
To niech się przestanie bać, a wypróbuje. Ja nie używam w tym miejscu depilatora, ale się golę (najpierw przycinam).
Używam żelu do higieny intymnej zamiast pianki, bo niestety pianka pali jak ogień w tym miejscu.
Potem smaruję zwykłą oliwką dla niemowląt.
Inne specyfiki wywołują u mnie podrażnienia.
Jednak każdy musi znaleźć swój własny sposób.
Ja to robię raz w tygodniu bo lubię, czuję się bardziej komfortowo, czyściej i doznania są wtedy większe.
A czy twoja dziewczyna będzie to robić tylko od święta to już jej sprawa, nie wiem skąd przekonanie, że będzie musiała golić się zawsze?
Może twoja dziewczyna używa do podmywania złych środków, dlatego zapach ci przeszkadza?
Mój mąż zauważył zależność miedzy tym co używam do podmycia a zapachem i smakiem kobiecych części intymnych.
. _________________ ---------------------------
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|
|
26.01.2007 10:04:55 |
|
Autor |
Wiadomość |
www.seksuolog.org
|
Temat postu: zapach kobiety |
|
|
Zarówno zapach jak i smak, wiążą się mocno z przeżyciami z którymi są kojarzone.
Gdy w przeszłości fantastyczne, niezapomniane zbliżenie wiązało się z jakimś
szczególnym zapachem, czy smakiem, w przyszłości mogą one być odbierane
jako bardzo atrakcyjne, miłe podniety.
Nie znam specjalnej diety, która jednoznacznie pozwala milej smakować, czy wachać....
Uwaga! Bardzo ważna jest właściwa higiena okolic intymnych.
Wystarczy bowiem błąd higieniczny czy infekcja i "przyjemne smakowanie
i zapachy" mogą na długo odrzucić partnera!!!
Moderator RS Wrocław _________________ specjalista medycyny seksualnej
www.seksuolog.org
www.seksuolog.org.pl |
|
|
|
|