Advanced Search

Home Rejestracja FAQ Grupy  

Forum Stara CZYTELNIA cd> blog.seksuologia.com Strona Główna Zdrowie intymne mężczyzn Penisowe parametry...

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

18.09.2006 21:25:57
Autor Wiadomość
BC

Temat postu: Penisowe parametry... Odpowiedz z cytatem

Tak na prawdę nie istnieją ścisłe normy wielkości członka.
Ważna jest pewność siebie, "technika" i uczucia wobec partnerki , a nie rozmiar. Pochwa jest niezwykle elastyczna i zdolna do przystosowania się do prawie każdej wielkości penisa.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

NASZE GABINETY:
Katowice - Krakw - d- Pozna WCS - Szczecin - Warszawa - Warszawa - Wrocaw

19.09.2006 21:19:34
Autor Wiadomość
gloria

Temat postu: kazda długość dobra Odpowiedz z cytatem

Norma normie chyba nierówna, bo ja słyszałam, ze to 16 cm a to znaczy, że chłopak mieści się w normie i nie musi się dołować ani nie ma podstaw do tego żeby się dowartościowywać. Poza tym pewien znany seksuolog pisał kiedyś, że trzeba wiedzieć jak go zmierzyć, bo faceci podobno nawet nie wiedzą dokładnie jak się do tego zabrać Wink .

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

19.09.2006 21:26:25
Autor Wiadomość
BC

Temat postu: ekspert odpowiada Odpowiedz z cytatem

Właśnie Glorio. Bo prawidłowa miara ,to reakcja partnerki a nie centymetry.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

19.09.2006 23:35:57
Autor Wiadomość
borowik

Temat postu: mały ale wariat Odpowiedz z cytatem

No właśnie. Pozwolę sobie zacytować mojego znajomego: " może i mały ale za to jaki wariat!!!"

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

21.09.2006 07:08:07
Autor Wiadomość
mojo

Temat postu: dziewice niedoinformowane Odpowiedz z cytatem

A ja trochę poszukałem i stwierdzam, że kobiety:
albo
- twierdzą że im wystarcza taki jaki ma partner (z czystej kurtuazji pewnie)
albo
- wolą duże

Wyjątek stanowią tylko dziewice ale te są jeszcze niedoinformowane.

no i co Wy na to ?

.

Back To Top  

21.09.2006 07:10:21
Autor Wiadomość
szatynkaa

Temat postu: nakładka na penisa Odpowiedz z cytatem

16 cm w zupełności starczy.
A jeśli np Twoja partnerka uznałaby, że woli większego, to są nakładki na penisy :)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora Numer GG
      Back To Top  

25.09.2006 09:08:38
Autor Wiadomość
sell

Temat postu: ludzie wystarczy, że się akceptuja Odpowiedz z cytatem

Tak sobie właśnie pomyślałam o tym i nasunęło mi się takie porównanie do kompleksów kobiet na punkcie swoich czy, to za małych czy, to za dużych piersi. Prawda jest przecież taka, że mężczyzna każdy jest inny i ma inne preferencje.z kobietą jest tak samo, jedne wolą duże jedne mniejsze a tak naprawdę, to chyba nie ma znaczenia. Jeżeli jest razem jest dobrze , to chyba mieć nie powinno mieć nic innego znaczenia, jeżeli dwoje ludzi się kocha i akceptuje drugą osobę taką jaką jest.Wydaje mi się, że nikt nie szuka partnera na życie biorąc pod uwagę rozmiar piersi czy członka ?

www.seksuologia.com
www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

25.09.2006 23:11:05
Autor Wiadomość
tAboon

Temat postu: nie zawsze rozmair jest decydujący Odpowiedz z cytatem

Rozmiar w pewnym sensie jest też ważny: Dla jednej kobiety długi i chudy będzie dobry, a dla drugiej nie bo będzie sprawiał jej ból, innej znowu może odpowiadać krótki ale gruby a jego przeciwieństwo będzie katorgą. Najważniejsze jest w tym przypadku dopasowanie potrzeb i odczuć kobiety względem mężczyzny i w druga stronę. Kobieta może być też wniebowzięta, że jej facet ma mega wielkiego, ale jak trzeba go użyć ,to następuje lekkie przerażenie, jak on się zmieści i czy czegoś nie popsuje :P

Cytat:
wydaje mi się, że nikt nie szuka partnera na życie biorąc pod uwagę rozmiar piersi czy członka
ojjj jakbyśmy mieli szukać partnera w ten sposób to ciężko by nam było. Na pierwszą randkę mierzylibyśmy się, sprawdzali dotykali Question . Partnerzy muszą się po prostu dopasować.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

26.09.2006 21:01:22
Autor Wiadomość
BC

Temat postu: stawiam na technikę Odpowiedz z cytatem

Przykładanie wagi do rozmiaru, to typowo męski punkt widzenia. Jak napisałeś dalej, trzeba się do siebie dopasować, a ludzkie organy płciowe mają pod tym względem nieograniczone możliwości!
Ja jednak stawiam na technikę.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

28.09.2006 18:25:54
Autor Wiadomość
tAboon

Temat postu: tylko wzajemna rozmowa Odpowiedz z cytatem

Moderator napisał:
Ja jednak stawiam na technikę.

Zgadzam się i ja też ale równie ważna jest rozmowa co nam odpowiada, jaka pozycja. Nie dla każdego z mniejszym penisem będzie tą idealną, która poprawi życie seksualne. Rozmowa i jeszcze raz rozmowa, pytać i odpowiadać :tak mi rób, tak mi dobrze :)

Moderator napisał:
Przykładanie wagi do rozmiaru, to typowo męski punkt widzenia.
A czy kobiety w rozmowach pomiędzy sobą nie zazdroszczą jedna drugiej większych lub bardziej kształtnych piersi. Nie plotkują o facetach i rozmiarze Question

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

28.09.2006 19:31:28
Autor Wiadomość
bajka

Temat postu: akceptuję siebie Odpowiedz z cytatem

Powiem tak zazdroszczą tym, co nie akceptują siebie i mają kompleksy. Ja nie jestem ideałem, bo ideałów nie ma. Jeśli się komuś podobam, to jest mi bardzo miło a jeśli nie, to pół światu tego kwiatu. Są gusta i guściki. Nie mam może wielkich piersi a jednak podobają się mojemu partnerowi i to dla mnie jest najważniejsze. Czynnie uprawiam sport od dziecka i mam wysportowaną sylwetkę, czasami słyszę żarciki np o moich bicepsach, ale się tym nie przejmuję. Podobam się sobie i czuję się kobietą seksowną. A to psychiczne nastawienie daje siłę. Trzeba cenić to co się ma i umieć to wykorzystać. Jestem jaka jestem i z pewnością nie będę robić jakiś zmian np powiększenia piersi, bo mojemu partnerowi tak się podoba. Jak lubi balony i są dla niego takie ważne, to niech sobie zmieni partnerkę na taką z balonami.

Jeśli się ma kompleksy, to tylko się obserwuje i porównuje. Ja nie mam na to czasu. Poza tym mężczyźni nie lubią takiego ciągłego narzekania, bo to jest nudne.

.

Back To Top  

28.09.2006 20:18:56
Autor Wiadomość
BC

Temat postu: Wenus i Mars Odpowiedz z cytatem

Kobiety plotkują o facetach, i vice versa. Ale niekoniecznie o rozmiarze. Raczej o emocjach, bliskości, jak się zachował, przyniósł kwiaty, otworzył drzwi, podał płaszcz, był empatyczny, słuchający itd.
Co do rozmawiania ze sobą , to oczywiście uważam ,że w udanym związku partnerskim jest, to najważniejsze. Na każdy temat, nie tylko dotyczący pozycji seksualnych. Niestety, jestem zwolenniczką tezy,że kobiety są z Wenus , a mężczyźni z Marsa. Niby mówimy tym samym językiem, ale warto sobie wyjaśnić ,czy to samo rozumiemy.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

28.09.2006 20:28:11
Autor Wiadomość
bajka

Temat postu: trudno rozmawiać o parametrach partnera Odpowiedz z cytatem

Moderator napisał:
Kobiety plotkują o facetach, i vice versa. Ale niekoniecznie o rozmiarze. Raczej o emocjach, bliskości, jak się zachował, przyniósł kwiaty, otworzył drzwi, podał płaszcz, był empatyczny, słuchający itd.

Dokładnie tak Wydaje mi się, że rozmowa o wielkości członków naszych partnerów jest dla nas zbyt intymna. Przynajmniej dla mnie.

Back To Top  

29.09.2006 17:54:52
Autor Wiadomość
gloria

Temat postu: akceptacja Odpowiedz z cytatem

Ja też się zgadzam z Panią Moderator!
Gadamy a owszem ale nie zazdrościmy wielkości członków naszych facetów, bo o to raczej nie pytamy. Pytamy o atmosferę, o technikę i poruszamy romantyczne tematy, które dla naszych facetów są nudne.
Zgadzam się też z bajką ! jak któraś ma kompleksy i nie czuje akceptacji ze strony swego faceta, to będzie innym kobietom zazdrościć np. piersi.

.

Back To Top  

29.09.2006 18:16:27
Autor Wiadomość
adamek

Temat postu: kompleksy Odpowiedz z cytatem

No właśnie tak jak napisał jeden z lekarzy. Wolimy mieć duże pędzle a kobiety jedynie pocieszają, że to nie ma znaczenia. Ja mam 26 lat , między innymi dlatego boje się podjąć współżycia, że nie akceptuję swoich wymiarów. Mam ledwie 13 cm i do tego bardzo chudy bo obwód 11 cm. W stanie spoczynku ma 6cm a obwodu 8cm. I nic na, to nie poradzę i to jest najgorsze. Wstydzę się i mam kompleksy. Nie wiem czy w ogóle z takim penisem da się współżyć, czy wejdzie, pewnie kobieta poczuje go jak tampon. Boję się rozebrać a co dopiero próbować jakieś techniki .:(

.

Back To Top  

29.09.2006 21:00:11
Autor Wiadomość
BC

Temat postu: akceptacja siebie Odpowiedz z cytatem

Przeczytaj jeszcze raz uważnie wszystkie damskie wypowiedzi na ten temat. Rozmiary masz zupełnie przeciętne, ale to nie znaczy, że możesz być tylko przeciętnym kochankiem. To naprawdę nie jest najważniejsze !

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

30.09.2006 22:14:41
Autor Wiadomość
borowik

Temat postu: Adamku Odpowiedz z cytatem

Adamku. Zdecydowanie nie masz się czego wstydzić i coś mi się wydaje, że powody Twojej obawy przed współżyciem leżą też w zupełnie innym miejscu.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

09.10.2006 15:46:32
Autor Wiadomość
adamek

Temat postu: co czuje kobieta ? Odpowiedz z cytatem

Niby tak , zapewnienia zapewnieniami ale ciągła myśl, że były mógł mieć więcej nie daje spokoju. Brak doświadczenia sprawia, że człowiek się boi. Zastanawia się, czy jeśli kobieta przez lata była przyzwyczajona do dużego, to czy teraz przy chudym i 13 cm nie będzie czuła dyskomfortu ?

Back To Top  

09.10.2006 20:42:45
Autor Wiadomość
river

Temat postu: facet czy penis Odpowiedz z cytatem

A nie zastanawiałeś się na przykład nad tym, że może masz mniej pewności siebie niż jej były ? Albo krótsze nogi ? albo większe uszy ? I co ona o tym pomyśli ?
Skupiłeś się na swoim penisie jakbyś cały był tylko i wyłącznie nim. Mały penis ma swoje wady i zalety (!). Jednak dla większości dziewczyn rozmiar, poza ekstremalnymi przypadkami, nie ma znaczenia. My chcemy być z mężczyzną, który ma penisa, a nie z penisem do którego dołączony jest mężczyzna;). Obsesja na punkcie członka może być dyskwalifikująca.

Gdyby tak ważne były dla nas penisy nie pakowałybyśmy się w związki tylko kupowałybyśmy wibratory - to jest idealny penis ! Duży, posłuszny i zawsze gotowy !

Back To Top  

09.10.2006 20:57:24
Autor Wiadomość
gloria

Temat postu: czym prawdziwy facet powinien mysleć Odpowiedz z cytatem

River> świetnie to ujęłaś-brawo !
Właśnie o takich zakompleksionych chłopakach mówi się, że myślą główką a nie głową. Ja zdecydowanie wolę myślącego głową, łysą czy siwą ale jednak głową. Bo taki myślący nawet dużą główką ma mniej walorów bo jednak główką myśli a nie głowąWink .

Back To Top  

09.10.2006 21:34:58
Autor Wiadomość
adamek

Temat postu: porada seksuologa a kompleksy Odpowiedz z cytatem

Być może myślę główką, ale to od pewnej kobiety kiedyś usłyszałem że mam małego !
Dodam, że gdy poszedłem do lekarza seksuologa,by mi pomógł i żebym od specjalisty usłyszał, że jest, ok ten niejako utwierdził mnie w przekonaniu, że coś jest na rzeczy nie tak bez przyczyny w kompleksy nie wpadłem i od dziecka z linijką przy penisie nie latam.

Back To Top  

18.10.2006 10:43:29
Autor Wiadomość
jagodka

Temat postu: co robić z nawilżeniem Odpowiedz z cytatem

A co, jeśli jest za gruby ?
To problem z nawilżeniem ? Jak temu pomóc ?

Back To Top  

18.10.2006 20:24:05
Autor Wiadomość
tAboon

Temat postu: nie margaryna czy olej Odpowiedz z cytatem

Zastosować lubrykanty (żele nawilżające, w żadnym wypadku: olej, margaryna przy stosowaniu prezerwatywy, ale i bez niej też, są specjalne środki do tego celu), ewentualnie odpowiednio długa gra wstępna, która pozwoli na odpowiednie nawilżenie

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

11.01.2007 22:29:30
Autor Wiadomość
gloria

Temat postu: penis a wzrost Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o długość członka, to raczej zauważyłam związek ze wzrostem mężczyzny. Jak ma niski wzrost to najczęściej krótszego penisa, wysoki facet ma często dłuższego.

Back To Top  

15.01.2007 10:37:47
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Temat postu: mam pewne wątpliwości Odpowiedz z cytatem

Gloria, nie ma takich zależności. To co zauważyłaś, to po prostu przypadek.
Nie ma zależności długości członka ze wzrostem, wagą, długością nosa, wielkością stopy, wielkością dłoni, kolorem skóry, rasą itd.

Ale spotkałem się z opinią kobiety która stwierdziła, że nie widziała dużego faceta z małym. Czyli Glorio może coś w tym jest ?

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

23.01.2007 12:48:48
Autor Wiadomość
www.seksuolog.org

Temat postu: Re:parametry Odpowiedz z cytatem

Pochwa ma tylko kilka centymetrów długości. Po co więc długie męskie przyrodzenia? ¯eby zaimponować, przestraszyć, pochwalić się?
Wg statystyk tylko 2% kobiet zwraca uwagę na długość penisa.
Dużo ważniejsze są męskie pośladki! Jest też wiele dużo ważniejszych męskich atrybutów, które są bardzo ważne dla dziewczyn. Poczuci
e bezpieczeństwa, stabilizacja, czułość, delikatność, opiekuńczość...

www.seksuolog.org

www.seksuolog.org.pl

Back To Top  

23.01.2007 17:50:14
Autor Wiadomość
mojo

Temat postu: wmawiać, spakajać czy leczyć Odpowiedz z cytatem

A ja się będę upierał, że wielkość ma znaczenie co nie oznacza, że nie można się podpierać techniką dla nadrobienia " krzywd " jakie wyrządziła niektórym matka natura.

To jakaś bzdura, że 2% kobiet uważa wielkość za nieznaczącą. One zapewne spotykały się z im odpowiadającymi lub nie znają innych.
Pochwa, to nie wentyl a i ołówkiem nie zakorkuje się butelki od wina.
Problem należało, by postawić tak, że jak ktoś ma problemy z wielkością, to musi pokombinować z techniką co kosztuje trochę zachodu ale nie jest niemożliwe.
Nie należy wg mnie uciekać też od obiektywizmu w imię psycho-terapeutycznego głaskania.
Weźmy taki przykład:
Chłopak ma małego. Wszyscy mu wmawiają, że jest dobrze i to nie ma żadnego znaczenia. A tu traci dziewczyny, bo seks jest ważny i przyjemność podczas uprawiania jego także. Czy zastanowi się wtedy, że może posłużyć się techniką czy też dojdzie do wniosku, że jest cały do d.... jako człowiek? hmmm?

Back To Top  

23.01.2007 23:17:28
Autor Wiadomość
jollyroger3

Temat postu: kobieta najlepiej wie co jej daje satysfakcję seksualna Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Pochwa to nie wentyl a i ołówkiem nie zakorkuje sie butelki od wina.
Problem należało by postawić tak,że jak ktoś ma problemy z wielkością, to musi pokombinować z techniką co kosztuje trochę zachodu ale nie jest niemożliwe.

Pochwa to nie sztywna rura a udany i satysfakcjonujący seks, to nie tylko tarcie.

Wielkość penisa ma ogromne znaczenie. Ale z wypowiedzi naszych Pań wynika, że wyłącznie dla facetów Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

24.01.2007 00:58:26
Autor Wiadomość
tAboon

Temat postu: kobieta zna wartość faceta a facet kobiety ! Odpowiedz z cytatem

Wychodzi na to że tylko dla facetów !
Jeżeli nasza połówka mówi nam, że jest dobrze, to musi być prawda (może trochę naginana, ale czy my też tego czasem nie robimy ) w końcu nie byłaby z facetem, który nie potrafi zadowolić kobiety w w sferze seksu. Choć seks nie jest najważniejszy w związku, ale ma duże znaczenie.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

08.02.2007 19:03:26
Autor Wiadomość
nieśmiały21y

Temat postu: różne opcje Odpowiedz z cytatem

Witam
Chciałem się wtrącić co do zabiegów. Parę lat temu w £odzi miałem zabieg powiększenia, z tego co mi tłumaczyła Pani Doktor, to było podcięcie skóry, żeby wydostać z parę centymetrów z podbrzusza ( czy coś w tym stylu). Zabieg ten nic nie dał. Pani Doktor mówiła, że jest możliwość innego zabiegu, coś z żyłami które płyną do prącia, ale jest ryzyko, że może się nie uda a wtedy by nie było wzwodu. Zostałem przy opcji bardzo mały ale ze zwodem.
Pozdro :)

Back To Top  

12.02.2007 09:21:43
Autor Wiadomość
anna_75

Temat postu: samo posiadanie nie gwarantuje sukcesu....... Odpowiedz z cytatem

nieśmiały21y napisał:
Zostałem przy opcji bardzo mały ale ze zwodem.

i dobrze, bo wielkość, to szczegół - najważniejsze, to wiedzieć jak używać... Wink
pozdrawiam

Back To Top  

12.02.2007 18:24:48
Autor Wiadomość
Kocica

Temat postu: odwieczne problemy płci Odpowiedz z cytatem

Faktem jest, że wielkość członka jest bardzo ważną sprawą dla każdego mężczyzny. U kobiet jest podobny problem - wielkość piersi. Jedne płaczą, że mają za małe a inne, że za duże. Nigdy nikomu nie można dogodzić :lol:

Back To Top  

12.02.2007 20:55:01
Autor Wiadomość
nieśmiały21y

Temat postu: ile watpliwości , tyle pytań i odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Co do Pani Doktor, to nie wiem, bo nie mam z nią kontaktu. Chodź przydał by się jeszcze jeden zabieg „ poprawiający” kosmetyczny hmmm ale jednak 12 zabiegów w mym życiu jednak wywarło ślad w psychice. Nie jest, to problem natury „ mam 15 cm czy to wystarczy ” a takich tekstów można spotkać na każdym forum, ale raczej myślę, że to piszą małolaty. Dlaczego mamy ( faceci ) kompleks małego hmm moim skromnym zdaniem filmy porno.
W dzisiejszych czasach gdzie dużo osób ma internet są te filmy na wyciągniecie ręki. A druga sprawa, że chcemy dogodzić naszym ukochanym kobietom i tu tez paradoks naszych czasów ze coraz więcej kobiet pisze, że nie ma orgazmu i facet myśli, że to jego winna. Jak by mogły się wypowiedzieć osoby starsze jak to wyglądało za ich lat czy tez były takie rozterki z wielkością i orgazmem
Pozdro

Back To Top  

16.02.2007 21:24:38
Autor Wiadomość
Kocica

Temat postu: orgazmu trzeba się nauczyć ! Odpowiedz z cytatem

Orgazm lub jego brak nie zawsze zależy od wielkości członka. Orgazmu trzeba się nauczyć. Fakt, czy członek jest duży czy mały ma naprawdę małe znaczenie. Problem pojawia się jedynie wtedy, gdy mężczyzna ma naprawdę bardzo małego, to znaczy w przypadku niedorozwoju prącia - mikro penis !

Back To Top  

16.02.2007 22:53:38
Autor Wiadomość
nieśmiały21y

Temat postu: co robić skoro bozia nie dała większego penisa ? Odpowiedz z cytatem

Na każdym forum można spotkać posty, że kobieta nie ma orgazmu no i o wielkości, więc wiedza na ten temat jest dalej mała .
No właśnie a co ma facet zrobić jak się urodził z mikro penisem ? To chyba raczej pytanie retoryczne.

Back To Top  

16.02.2007 23:02:59
Autor Wiadomość
Redaktor B

Temat postu: dr.prof.Perdzyński Odpowiedz z cytatem

Nie całkiem. Leczeniem operacyjnym mikro penisa zajmuje się np.: prof. Perdzyński. Tutaj znajdziesz dokumentacje leczenia operacyjnego: http://www.urologia.info.pl/site.php?site=prezentacje

www.seksuologia.org.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

17.02.2007 22:58:52
Autor Wiadomość
nieśmiały21y

Temat postu: inne czasy Odpowiedz z cytatem

W moim przypadku wielkość nie jest spowodowana mikro penisem tylko inną złożoną wadą. Leczoną od urodzenia w Zabrzu, lekarz prowadzący, wysyłał zdjęcia,konsultował się z innymi i niby, to był wielki sukces co oni zdołali zrobić. Ja bym się z nim kłócił, fakt, że to były inne czasy, połowa lat 80.

Back To Top  

18.02.2007 12:26:48
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Temat postu: polecam prof. Perdzynskiego Odpowiedz z cytatem

Polecam skorzystanie z Jego pomocy.
Potrafi korygować, to co w innych ośrodkach nie wyszło najlepiej.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu