Advanced Search

Home Rejestracja FAQ Grupy  

Forum Stara CZYTELNIA cd> blog.seksuologia.com Strona Główna PATOPSYCHOLOGIA SEKSUALNA. Szybki Bill...

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

20.12.2005 14:30:48
Autor Wiadomość
Wstyd mi?
Gość

Temat postu: Szybki Bill... Odpowiedz z cytatem

Mam 20 lat. Mam swoją kobietę to moja pierwsza kobieta, z którą rozpocząłem współżycie, ale jest kilka istotnych problemów.

Mianowicie czasami nawet przy grze wstępnej następuje u mnie wczesny wytrysk :(

innym razem zaraz na początku stosunku naszego, w ogóle nie mam pojęcia, co z tym zrobić i czy jest ze mną wszystko Ok?
Co mam zrobić?
Innymi słowy, pomocy..?

Back To Top  

NASZE GABINETY:
Katowice - Krakw - d- Pozna WCS - Szczecin - Warszawa - Warszawa - Wrocaw

10.01.2006 18:00:53
Autor Wiadomość
Iza

Temat postu: Re: Lepiej idź do lekarza seks. Odpowiedz z cytatem

Problem przedwczesnego wytrysku dotyczy 33% młodych mężczyzn, więc to nie jest nic nienormalnego.

Ale rozumiem, że możesz czuć się niekomfortowo, więc proponuję abyś wraz ze swoją partnerką udał się do lekarza SEKSUOLOGA - on na pewno wam pomoże!

.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

26.01.2006 15:17:03
Autor Wiadomość
seba 123
Gość

Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdy przebywam z dziewczyna to pojawia się ta wydzielina w małych ilościach, a gdy się z nią całuję, to wtedy już jest tego więcej.

Czasami przy bardziej namiętnym całowaniu dochodzi do całkowitego orgazmu :cry:

nie wiem, co mam z tym zrobić, bo jest to dyskomfort dla mnie i boje się, że może to przeszkodzić przy współżyciu...
.

Back To Top  

30.01.2006 23:57:56
Autor Wiadomość
a.r
Gość

Temat postu: Re: Czy to jest normalne? Odpowiedz z cytatem

Jesteś po prostu młodym niedoświadczonym mężczyzną, a przyczyną przedwczesnego wytrysku może być: masturbacja, rzadkie stosunki płciowe, brak zaufania partnerskiego, prowadzenie niezdrowego stylu życia(papierosy, alkohol)a przede wszystkim stres.

Przedwczesny wytrysk ma głównie podłoże psychologiczne, więc to Ty masz zapanować nad tym problemem, pomogą Ci w tym specjalne ćwiczenia, stosowanie prezerwatyw nasączonych środkiem znieczulającym, itp.
Później będzie już tylko lepiej:)

.

Back To Top  

13.02.2006 20:16:49
Autor Wiadomość
ewa VII

Temat postu: Re: Czy to jest normalne? Odpowiedz z cytatem

Witaj,

Podobno ma z tym problem co trzeci mężczyzna, w większości przypadków dotyczy młodych, niedoświadczonych seksualnie mężczyzn, takich jak Ty, więc nie jesteś jedyny z tym problemem.
Pewnie, że może to być frustrujące, ale można sobie z tym poradzić. Zamartwianie się jest pierwszym poważnym krokiem do pogłębienia problemu.
Podnieś głowę do góry i uwierz w siebie, ponieważ możesz pozbyć się zakodowanego w Twoim umyśle nieprawidłowego odruchu!

Główną przyczyną przedwczesnego wytrysku jest podłoże psychologiczne. Bardzo ważne jest zaufanie partnerów, więc porozmawiaj szczerze ze swoją dziewczyną, bo naprawdę nie ma się, czego wstydzić.

Znanych jest kilkanaście metod powstrzymania przedwczesnego wytrysku, np.: stosowanie przed zbliżeniem alkoholu,
metoda ucisku Mastersa and Johnsona,
prezerwatywa ze środkiem znieczu ( ma na celu osłabić doznania), i inne, na temat, których proponowałabym jednak porozmawiać ze specjalistą seksuologiem, udajcie się tam najlepiej razem z dziewczyną.

Powodzenia!

.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

17.02.2006 09:40:26
Autor Wiadomość
Jerzy Więznowski, lekarz
Site Admin

Temat postu: Tylko nie alkohol!! Odpowiedz z cytatem

Wiele osób zauważa, że alkohol opóźnia często wytrysk.

Jest to ogromna pułapka i bardzo odradzam ten sposób.

Jak byłaby to dobra metoda, to lekarze zalecaliby ją.

Ja stanowczo odradzam.

Można sobie wyprodukować nowy problem, nie rozwiązując starego.

JW

.

Ostatnio zmieniony przez Jerzy Więznowski, lekarz dnia 29.12.2012 17:28:02, w całości zmieniany 2 razy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

05.04.2006 08:15:55
Autor Wiadomość
Moderator. JW.
Gość

Temat postu: ¦rodki miejscowe... Odpowiedz z cytatem

Komponenta sluzówkowa to zazwyczaj tylko kilka procent przyczyn braku kontroli nad wytryskiem.
Dlatego wszelkie środki miejscowe bywają pomocne, ale bardzo rzadko rozwiązują problem zbyt szybkiego wytrysku.
Problem jest głównie w głowie, czyli w układzie nerwowym.
Stosuje się więc leki oraz metody treningowe, najlepiej razem, jeśli jest to możliwe.
W wortalu jest dużo informacji na ten temat.
Zbyt szybki wytrysk i brak kontroli nad ejakulacją często ustępuje przy uregulowanym współżyciu.
Jeśli jednak objaw ma tendencję do utrzymywania się, to najlepszym wyjściem jest skorzystać z profesjonalnej pomocy lekarza seksuologa.
Przestrzegam przed samoleczeniem, przed zażywaniem preparatów z Internetu i telegazety.
Wielu już płakało z tego powodu!

Nie można kupować leków poza apteką - to generalna zasada!

Już dawno stwierdzono, że samoleczenie jest najkosztowniejszą i najmniej efektywnym sposobem rozwiązywaniem problemów zdrowotnych.

Pozdrawiam. JW

.

Back To Top  

17.09.2006 19:09:05
Autor Wiadomość
BC

Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli wasze współżycie będzie częste, regularne i z odpowiednim zabezpieczeniem antykoncepcyjnym ( wykluczony stosunek przerywany albo tzw. metody naturalne) a jednakproblem będzie nadal trwał, to wtedy polecam wizytę u lekarza seksuologa, który zleci odpowiednie i skuteczne leki.

Ale dopiero po spełnieniu tych wszystkich warunków, bo na razie to rzeczywiście pełna norma w Twojej obecnej sytuacji.

www.seksuologia.org.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu