|
|
21.05.2006 22:03:22 |
|
Autor |
Wiadomość |
goralka
|
Temat postu: Wzmocnienie orgazmu u mezczyzn |
|
|
Mam takie pytanie. Czy zna ktoś jakieś sposoby na wywołanie maksymalnie mocnego orgazmu u mężczyzny lub też miejsca erogenne? Dziękuję za informacje |
|
|
|
|
|
|
21.05.2006 23:07:41 |
|
Autor |
Wiadomość |
puenter
|
Temat postu: |
|
|
Hmm... Zacznijmy od tego, że mężczyźni są prości w budowie i prości w osiąganiu orgazmu, bo z reguły nie potrzebują jakichś wyszukanych metod... Dlatego też orgazm u mężczyzny jest z reguły tak samo miły i "maksymalny", chociaż wiadomo, że im ostrzej i namiętniej tym lepiej =)
Co do sfer erogennych to... Nie ma ich tyle, co u kobiet. Ogólnie rzecz biorąc najbardziej działa drażnienie w jakiś sposób samego penisa. Pamiętaj jednak, że mężczyzna jest wzrokowcem - potrafi się podniecić samym widokiem nagiej kobiety i wykorzystaj to. Ocieranie się o niego też przyniesie skutek...
Swoją drogą to wielu mężczyzn podnieca namiętny pocałunek. Należy przy tym pamiętać, że dolna warga u mężczyzn jest zdecydowanie wrażliwsza na bodźce niż górna, a u kobiet jest odwrotnie :) |
|
|
|
|
|
22.05.2006 09:27:16 |
|
Autor |
Wiadomość |
Nusia
|
|
|
Wbrew pozorom mężczyźni też są różni :lol:
Jeśli masz stałego partnera, znasz go nie tylko z łóżka, a w czasie sexu znasz jego upodobania - to już masz sama receptę na maxi orgazm.
Jeśli zaś Twój mężczyzna ma problem z wytryskiem etc. to może
- masturbuje siÄ™
- jest przemęczony
- nie układa się między Wami
- jest to wynik zaburzeń chorobowych...
. _________________ Polecany Gabinet:
Stomatologia bez stresu.
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|
|
26.07.2006 17:53:49 |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
|
|
Moja obecna partnerka odkryła na moim ciele kilka sfer erogennych, które, wcale nie są położone w pobliżu penisa i tak, bardzo mocno mnie podnieca przygryzanie moich sutków, dotyk i pocałunki na bocznej części tułowia, na szyi i wewnętrznej części ud. UWIELBIAM jak tam mi robi. |
|
|
|
|
|
26.07.2006 20:23:36 |
|
Autor |
Wiadomość |
gloria
Dołączył: 19 Lut 2006 Posty: 332 Skąd: Seksuologia Gdynia Gdañsk Sopoty
|
|
|
Mój mąż wyjątkowo i niemal natychmiast podnieca się przy delikatnym masowaniu i głaskaniu pośladków i okolic odbytu (pewnie dlatego, że to okolice prostaty).
Wręcz odwrotnie do tego, co napisał puenter jest u mego męża z pocałunkiem. Jego to wcale nie podnieca, może żyć bez całowania :shock: . A za to mnie to kręci bardziej niż pieszczoty ciała.
Tak, więc co mężczyzna to inne sfery erogenne. Trzeba wszystkiego próbować. Ja u męża przez przypadek znalazłam tę wrażliwą część ciała. Trzeba być uważnym i czujnym.
¯yczę powodzenia.
. _________________ ---------------------------
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|
|
27.07.2006 08:46:12 |
|
Autor |
Wiadomość |
fama
|
Temat postu: Re: Wzmocnienie orgazmu u mezczyzn |
|
|
A ja dodam do tego swój sposób na wzmocnienie orgazmu u mężczyzny. Kiedy się kochamy i czuje, że mój partner za chwile będzie szczytował zaciskam mocno mięśnie pochwy. Mój partner mówi, że to odczuwa, że sprawia mu to ogromną przyjemność |
|
|
|
|
|
31.07.2006 15:33:36 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org.pl
Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 440 Skąd: Kraków, Centrum Zdrowia Seksualnego Poznañ
|
Temat postu: ars amandi |
|
|
... Widzimy (a raczej czytamy) więc, że każda para ma swoje sposoby zwiększania orgazmu, nawet tego u mężczyzny. To nie kwestia technik a chęć wzajemnego uczenia się własnych ciał, odczuwania. To kwestia stopnia namiętności, jaki pojawia się w relacji seksualnej. Optymalnie dla satysfakcji seksualnej jest być w związku gdzie jest miłość i namiętność. Jeśli to niemożliwe to przynajmniej namiętność niech zagości.
ahk _________________ ahk
A.Henzel-Korzeniowska
Poznañ - Kraków
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
07.08.2006 19:16:07 |
|
Autor |
Wiadomość |
tAboon
|
|
|
Kiedy już ma być koniec całej akcji działa bardzo mocno masowanie delikatnie palcami odcinka pomiędzy penisem a odbytu. Coś jakby przedłużenie penisa, tyle, że w środku faceta :P Można delikatnie przesuwać po tym palcami (2 w zupełności wystarcza :P ) a kiedy już będzie nadchodził sam finisz pełen odlot
Polecam. _________________ stud. tAboon
--------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
18.08.2006 18:06:14 |
|
Autor |
Wiadomość |
sisay
Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 19 Skąd: seksualnośæ Wielkopolska
|
|
|
A ja mam naiwne pytanie, bo dopiero na tym forum mnie olśniło... że wytrysk nie zawsze musi się łączyć z orgazmem i odwrotnie :shock: może to dziwne ale przysięgam, nie byłam tego świadoma!
Czy to oznacza, że jeśli mężczyzna ma wytrysk, to niekoniecznie przeszedł orgazm?? Czy to bardzo powszechne? Czy raczej w kategoriach wyjątku?
Czy partnerka może to jakoś rozpoznać?
Jeśli facet jest generalnie "cichy" i trudno z jego reakcji cokolwiek odczytać...
Ech, bądź tu mądra, same problemy z WAMI :shock: :lol:? |
|
|
|
|
|
18.08.2006 20:17:30 |
|
Autor |
Wiadomość |
gloria
Dołączył: 19 Lut 2006 Posty: 332 Skąd: Seksuologia Gdynia Gdañsk Sopoty
|
|
|
Mój mąż czasami miewa orgazm na sucho. Tzn., że szczytuje, ale bez wytrysku. Po czym rozpoznaję, że miał orgazm? Po tym samym, co mężczyzna może rozpoznać u kobiety. Przyśpieszone bicie serca, przekrwione oczy, napięte mięśnie i charakterystyczne odgłosy. Jeśli facet z natury jest cichy to wszystko poza tymi odgłosami. Mąż twierdzi, że taki orgazm na sucho nie jest gorszy, jest inny.... Nie umiał opisać różnicy. To pewnie jak u kobiety orgazm łechtaczkowy nieco inaczej się odczuwa niż pochwowy.
O ile mi wiadomo u nas nie było nigdy tak, że wytrysk bez orgazmu. Ale to zauważysz po prostu brak tych cech w/w.
Czy to powszechne? Hmm ja nie wiem jak u innych, ale u nas siÄ™ zdarza rzadko.
. _________________ ---------------------------
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|