|
|
03.10.2008 14:20:21 |
|
Autor |
Wiadomość |
rootpl
|
Temat postu: Bóle podczas ... |
|
|
Witam,
Otóż spotykam sie z pewną kobietą, od niedawna zaczęliśmy uprawiac seks, wcześniej uprawialismy tylko seks oralny itd., ale pojawiły sie pewne komplikacje, partnerka mówi, że strasznie ją boli, gdy próbuję wchodzic bardzo głęboko tylko, że jest to dziwne o tyle, że już miala wcześniej 2 partnerow i mówiła, że jeden nawet mial trochę dłuższego członka, niż mój, wiec raczej opcja tego, że mój penis jest za dlugi odpada, jej nasunela sie też taka myśl, że to byc może jest spowodowane tym, że miala dość długą przerwę, bo prawie 2 lata nie uprawiala seksu no i za drugim razem mówiła, że nadal ja boli ale juz troszkę mniej czy to może byc przyczyna tego ?
jeszcze mnie jedna rzecz zastanawia a mianowiscie to, ze moj penis jest troche wykrzywiony w dol taki 'kranik' ;p ale manualnie moge go wyprostowac i wprowadzic do pochwy bez problemu a moja partnerka z kolei ma macice zakrzywiona do tylu podobno takie skrzywienie posiada tylko kilka % kobiet ;/ ale dziwne jest to, ze nigdy wczesniej nie miala problemow z tym i nigdy ja nie bolalo ... ale wczesniejsi jej partnerzy mieli proste czlonki czy to moze byc przyczyna ?
najbardziej lubimy pozycje na jezdzca ale wtedy penetracja jest bardzo gleboka i wtedy ja boli w pozycji misjonarskiej jest podobnie za to np. na 'lyzeczke' nie odczuwa w ogole bolu
prosilbym o wypowiedz jakiegos specjalisty co tutaj moze byc przyczyna
aha i jeszcze jedno choroby i stan zapalny odpadaja bo niedawno bylismy u lekarza i badalismy sie wiec chyba caly problem lezy w anatomii
albo miesnie jej macicy sa jescze jakby 'niewyrobione' po tak dlugiej przerwie albo rzeczywiscie to wina mojego skrzywionego penisa
z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.
. |
|
|
|
|
|
|
03.10.2008 18:27:56 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
Temat postu: |
|
|
Penisy większości mężczyzn są przekrzywione w jedną lub drugą stronę. Zresztą, podczas seksu nie ma to najmniejszego znaczenia bo i tak przyjmuje różne ułożenia wymuszone pozycją, parciem itd. Jest na tyle elastyczny że nie można nim sprawiać bólu w tym kontekście o którym piszesz.
Sam określiłeś przyczynę dolegliwości bólowych, tylko o tym nie wiesz :)
CytujÄ™: od niedawna zaczelismy uprawiac seks
Partnerka jest najprawdopodobniej na tyle spięta, że wprowadzenie penisa do pochwy sprawia ból. To nic że miała już innych partnerów. Każdy następny partner jest jak ten pierwszy, nowy, przed którym chce się dobrze wypaść i prawdopodobnie to ją spina.
Jak sobie radzić?
Wydłuż grę wstępną. Oboje musicie się rozluźnić. Może jakieś dobre wino "przed"? Nastrojowa muzyka, świece...
Jak z nawilżeniem partnerki? Może warto podeprzeć się lubrykantem....
Jedno jest pewne: Twój penis, jego kształt czy wielkość nie jest tutaj problemem.
Tyłozgięcie czy przodozgięcie macicy (bo tak się to nazywa) nie ma tu też nic do rzeczy. Penisa wkładasz do pochwy, a nie do macicy.
. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
04.10.2008 00:23:46 |
|
Autor |
Wiadomość |
rootpl
|
Temat postu: |
|
|
dzieki ogromnie za pomoc :) bardzo mnie to podbudowalo
z nawilzeniem nie ma problemu no i ostatnio bole byly mniejsze bo wlasnie gra wstepna byla dluzsza bylo winko i swietna muzyka
miejmy nadzieje, ze nastepne razy beda coraz mniej bolesne i przyjemniejsze :) |
|
|
|
|