Advanced Search

Home Rejestracja FAQ Grupy  

Forum Stara CZYTELNIA cd> blog.seksuologia.com Strona Główna Zdrowie intymne mężczyzn Problem na tle psychicznym
WyÅ›wietl posty z ostatnich:   

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

03.06.2008 09:34:16
Autor Wiadomość
Fred

SkÄ…d: Okolice Szczecina

Temat postu: Problem na tle psychicznym Odpowiedz z cytatem

Od dłuższego czasu mam problem ze wzwodem na tle psychicznym - tzn. mogę doprowadzić do wzwodu, ale przy dziewczynie za bardzo czuje się spięty i zdenerwowany i nic z tego nie wychodzi, bardzo się tym przejmuję, zauważyłem że poranne i nocne wzwody jeżeli są to baaardzo słabe - członek nie jest tak twardy jak jeszcze kilka miesięcy temu. Chcę wybrać się do lekarza, aby przepisał mi jakiś wspomagacz. Mam w związku z tym pytania: czy urolog może przepisać taki lek? (oczywiście jeśli uważa to za słuszne i uzasadnione) oraz czy urolog przyjmujący w prywatnym gabinecie będzie miał sprzęt potrzebny do badań przed przystąpieniem do brania tego leku? Jakiego typu badania musi wykonać przed przepisaniem oraz zaleceniem dot. sposobu dawkowania?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

NASZE GABINETY:
Katowice - Kraków - £ód¼- Poznañ WCS - Szczecin - Warszawa - Warszawa - Wroc³aw

05.06.2008 22:24:11
Autor Wiadomość
zielony_groszek

Temat postu: Lekarz seksuolog Odpowiedz z cytatem

TYLKO SEKSUOLOG.

Urolog zajmuje się czymś innym, choć pewnie idąc do takiego specjalisty otrzymasz receptę...

Generalnie jednak tylko LEKARZ SEKSUOLOG ma właściwe kwalifikacje w tej kwestii.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

06.06.2008 15:53:32
Autor Wiadomość
e o s

Cytat:
Od dłuższego czasu mam problem ze wzwodem na tle psychicznym

Napisałeś, że podejrzewasz swoją psychikę, wobec tego najlepiej, najszybciej i najskuteczniej będzie udać się do lekarza seksuologa, który postawi właściwą diagnozę. Jeżeli sytaucja będzie tego wymagała skieruje na odpowiednie badania, jak uzna że warto przepisać wspomagacze - dostaniesz receptę wraz z "instrukcją obsługi". Poza tym odpowiednio poprowadzi rozmowę, wytłumaczy pewne zjawiska może i skieruje na terapię do psychologa.
Często człowiek jak ma problem zaczyna od rozwiązań "pośrednich" i zaczyna wędrówkę od lekarza do lekarza. A że niekiedy trudno na te tematy rozmawiać, chciałoby się, żeby lekarz sam się domyślił przyczyny wizyty i odpowiedział nawet na niezadane pytania Confused
A może być prościej i szybciej i przede wszystkim już po pierwszej wizycie wiesz gdzie i jak kierować następne kroki Very Happy

.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

09.06.2008 15:06:17
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Fred, napisz ile masz lat. Bo to Twoje stwierdzenie, że to problem na tle psychicznym, takie jednoznaczne być nie musi.
Bo skąd te słabsze wzwody ranne i nocne?
Lekarz urolog, no nie wiem!
Idź do urologa, jak będziesz miał problem z prostatą.

[color=darkred][color=darkred]Od zaburzeń wzwodu specjalistą jest lekarz seksuolog. [/color]
[/color]
Sam wspomagacz też nie zawsze pomaga.
Trzeba też pamietać o właściwej kwalifikacji oraz licznych przeciwskazaniach i odpowiednim dozowaniu leku.

.

www.seksuologia.org.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu