|
|
03.06.2008 09:34:16 |
|
Autor |
Wiadomość |
Fred
|
Temat postu: Problem na tle psychicznym |
|
|
Od dłuższego czasu mam problem ze wzwodem na tle psychicznym - tzn. mogę doprowadzić do wzwodu, ale przy dziewczynie za bardzo czuje się spięty i zdenerwowany i nic z tego nie wychodzi, bardzo się tym przejmuję, zauważyłem że poranne i nocne wzwody jeżeli są to baaardzo słabe - członek nie jest tak twardy jak jeszcze kilka miesięcy temu. Chcę wybrać się do lekarza, aby przepisał mi jakiś wspomagacz. Mam w związku z tym pytania: czy urolog może przepisać taki lek? (oczywiście jeśli uważa to za słuszne i uzasadnione) oraz czy urolog przyjmujący w prywatnym gabinecie będzie miał sprzęt potrzebny do badań przed przystąpieniem do brania tego leku? Jakiego typu badania musi wykonać przed przepisaniem oraz zaleceniem dot. sposobu dawkowania?
Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
|
05.06.2008 22:24:11 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
Temat postu: Lekarz seksuolog |
|
|
TYLKO SEKSUOLOG.
Urolog zajmuje się czymś innym, choć pewnie idąc do takiego specjalisty otrzymasz receptę...
Generalnie jednak tylko LEKARZ SEKSUOLOG ma właściwe kwalifikacje w tej kwestii. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
06.06.2008 15:53:32 |
|
Autor |
Wiadomość |
e o s
Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 37 Skąd: dbałośæ o zdrowie - znanylekarz
|
|
|
Cytat: | Od dłuższego czasu mam problem ze wzwodem na tle psychicznym |
Napisałeś, że podejrzewasz swoją psychikę, wobec tego najlepiej, najszybciej i najskuteczniej będzie udać się do lekarza seksuologa, który postawi właściwą diagnozę. Jeżeli sytaucja będzie tego wymagała skieruje na odpowiednie badania, jak uzna że warto przepisać wspomagacze - dostaniesz receptę wraz z "instrukcją obsługi". Poza tym odpowiednio poprowadzi rozmowę, wytłumaczy pewne zjawiska może i skieruje na terapię do psychologa.
Często człowiek jak ma problem zaczyna od rozwiązań "pośrednich" i zaczyna wędrówkę od lekarza do lekarza. A że niekiedy trudno na te tematy rozmawiać, chciałoby się, żeby lekarz sam się domyślił przyczyny wizyty i odpowiedział nawet na niezadane pytania
A może być prościej i szybciej i przede wszystkim już po pierwszej wizycie wiesz gdzie i jak kierować następne kroki
. _________________ Czytelniczka www.znanylekarz.pl |
|
|
|
|
|
09.06.2008 15:06:17 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: dr A.Sipiñski, Katowice
|
|
|
Fred, napisz ile masz lat. Bo to Twoje stwierdzenie, że to problem na tle psychicznym, takie jednoznaczne być nie musi.
Bo skąd te słabsze wzwody ranne i nocne?
Lekarz urolog, no nie wiem!
Idź do urologa, jak będziesz miał problem z prostatą.
[color=darkred][color=darkred]Od zaburzeń wzwodu specjalistą jest lekarz seksuolog. [/color]
[/color]
Sam wspomagacz też nie zawsze pomaga.
Trzeba też pamietać o właściwej kwalifikacji oraz licznych przeciwskazaniach i odpowiednim dozowaniu leku.
. _________________ www.seksuologia.org
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|