|
|
26.05.2008 13:49:35 |
|
Autor |
Wiadomość |
vabank2
|
Temat postu: Petting a zagrożenie... |
|
|
Witam, mam takÄ… sprawÄ™...
Z dziewczynÄ… uprawialismy petting i teraz dziewczyna
naczytała się dużo rzeczy z różnych for internetowych i zaczeła się martwić...
A teraz przechodzÄ…c do sedna sprawy...
Wiekszość czasu dziewczyna operowała przez moją bieliznę jedynie czasami bezposrednio na mojego penisa
Ja wiekszość czasu operowałem nie przez bielizne ... że tak powiem "drażniłem" jej łechtaczke, a czasami też w małym stopniu pochwe...
Chciałem zaznaczyć ze ja nie
miałem wytrysku.. a dziewczyna była w 3 dniu okres.
I w tym momencie nasuwa mi sie kilka pytań
1. Jakie jest ryzyko zapłodnienia przy tym rodzaju pieszczot..?
2. Czy przy pettingu powinniśmy zadbać o antykoncepcje?
Proszę o odpowiedź, z góry dziękuje. |
|
|
|
|
|
|
26.05.2008 23:33:57 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
Temat postu: |
|
|
Ojoj, dużo tego będzie...
Zaczynamy!
1. Przekaż dziewczynie, że "różne" fora internetowe to najgorsze źródło informacji, jakie mogła wybrać. Mam na myśli AMATORSKIE fora, do których nieograniczony dostęp mają ludzie, którzy najczęsciej nie mają większej wiedzy z zakresu medycyny, seksuologii itd. a odpowiadanie na posty innych forumowiczów pozwala im się dowartościować...
INTERNET JEST DOBRY, JE¦LI POTRAFIMY Z NIEGO POPRAWNIE KORZYSTAć.
Tylko fora na których obecni są specjaliści (podpisani, nieanonimowi, z udokumentowaną wiedzą) są godne naszej uwagi (patrz: www.seksuolog.org.pl). Do innych radze podchodzić z dużym dystansem. Tym bardziej, jeśli poruszamy tematykę zdrowia fizycznego czy psychicznego.
2. Rozumiem, że pojęciem OPEROWA£A nazywasz pieszczoty miejsc intymnych?
Nie ma znaczenia czy robicie to w bieliźnie czy bez. Plemnik bez trudy może przedostać sie przez materiał majtek i trafić poprzez palce do pochwy partnerki.
3. To, że nie miałeś wytrysku nie oznacza, że nie ma możliwości do zapłodnienia. Podczas podniecenia z penisa może wydostawać się preejakulat, w którym znajdują się plemniki. Nie ma ich tak dużo jak w nasieniu po wytrysku, ale pamiętać trzeba, że do zapłodnienia wystarczy już 1 (słownie: jeden). Ryzyko zapłodnienia istnieje...
4. Na jakiej podstawie określiłeś dzień okresu dziewczyny? Jaki dzień określasz jako pierwszy dzień cyklu? Należało by to zweryfikować...
5. TAK. Podczas pettingu należałoby zadbać o antykoncepcję, a już na pewno zachować szczególną ostrożność przy takich zbliżeniach...
Wnioskuję, że jesteście młodymi ludźmi, że wchodzicie w sferę erotyczną związku. Te czynniki powodują, że bardzo trudno jest się kontrolować podczas zbliżenia. Kiedy emocję sięgają zenitu bardzo trudno myśleć o bezpieczeństwie, ryzyku zapłodnienia. Dlatego warto przygotować się do tego wczesniej, a w "godzinie zero" skupić się na przyjemniejszych aspektach zbliżenia...
Pozdrawiam _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|