Advanced Search

Home Rejestracja FAQ Grupy  

Forum Stara CZYTELNIA cd> blog.seksuologia.com Strona Główna PATOPSYCHOLOGIA SEKSUALNA. leniwy mężczyzna...

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

04.10.2007 15:10:19
Autor Wiadomość
marcheweczka

Temat postu: leniwy mężczyzna... Odpowiedz z cytatem

Very Happy
Co na leniwego mężczyznę? Wink

Mój mąż jest leniwcem seksualnym, najlepiej to tylko obiadek, TV i ciepłe wyrko (ale bez podtekstów).
Jest leniwcem i ani mi ani jemu ani tez naszemu związkowi nic nie dolega.
Po prostu nie chce mu się gimnastykowac jeszcze po pracy Wink

No i co tu zrobić z takim fantem?
Panowie - co na Was działa?
Panie - jakie macie patenty?

Bielizny, koronki, niezbyt interesują mojego męża, tu poniosłam fiasko,
za to polecam co innego - odrobina chłodu, szczypta obojętności i dwie duże garście tajemniczości Cool - to co do tej pory udało mi się na mężu sprawdzić ze skutkiem pozytywnym.

a jak u Was?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

NASZE GABINETY:
Katowice - Krakw - d- Pozna WCS - Szczecin - Warszawa - Warszawa - Wrocaw

04.10.2007 21:19:21
Autor Wiadomość
zielony_groszek

Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, ta tajemniczość, lekki chłód, kokietowanie, to może działać... :)

W myśl powiedzeń "Co za dużo to niezdrowo" i "Głodnemu chleb na myśli" proponuję przerwę w rozbudzaniu namiętności i "kuszenia" go na seks. Jak zgłodnieje, sam przyjdzie Wink

A tak na poważnie, może drobna pomoc chemii? Wink Takie afrodyzjaki na przykład... Spójrz co znalazłem:

"Dietetyka seksualna

Obecnie, dzięki poznaniu chemii miłości i wpływu właściwego odżywiania się na różne funkcje organizmu, zaleca się stosowanie diety zmniejszającej stężenie cholesterolu, węglowodanów, a zwiększającej stężenie dobrego białka, witamin i mikroelementów, co ma sprzyjać zdrowiu seksualnemu: dużo jarzyn, warzyw, owoców, owoców morza, czekolady, umiarkowanych dawek czerwonego wina. Wspaniale na kondycję seksualną działają podobno jajka. Najlepiej jeść lekko ścięte, nigdy gotowane na twardo. Za afrodyzjaki uchodzi mięso z drobiu i zajęcy, także podroby, a móżdżek pozwala mieć kilkanaście orgazmów w ciągu nocy. Nie sposób ocenić siły, jaka drzemie w przyprawach. U panów wywołują one przekrwienie męskości, dlatego nie powinno zabraknąć dań doprawionych lubczykiem, bazylią, chili, gałką muszkatołową, papryką, pieprzem.
"

¬ródło: http://www.regional.pl/kobieta/afrodyzjaki.spt

Poza tym sławetna czekolada Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

04.10.2007 21:57:01
Autor Wiadomość
Kocica

Temat postu: Re: leniwy mężczyzna, czy zmęczony stresem? Odpowiedz z cytatem

marcheweczka napisał:
Very Happy
Co na leniwego "mężczyznę"? Wink
za to polecam co innego - odrobina chłodu, szczypta obojętności i dwie duże garście tajemniczości Cool

Nie popieram stanowiska marcheweczki, wyżej napisane jest dobre, ale tylko na krótką metę, dłuższe "stosowanie" może spowodować tylko "chore" myśli obu stron, prowadzące do starć pomiędzy partnerami.

Często w małżeństwie bywa tak, że przychodzi okres braku ochoty na seks, ciężka praca, zmęczenie, nerwy nie wpływają pozytywnie na nasze życie seksualne. Wręcz przeciwnie - powodują, że odechciewa nam się seksu. Jeśli trwa to zbyt długo należałoby przeprowadzić poważną rozmowę z partnerem, może o czymś nie wiemy.....

Jeśli rozmowa nie pomoże, to radziłabym odwiedzić lekarza specjalistę.
Mężatkom z takimi problemami mogę tylko poradzić, by próbowały same zainicjować zbliżenie. Niekoniecznie muszą być ubrane w seksowną bieliznę, piękno nagiego ciała kobiet też działa całkiem nieźle na mężczyzn.
Zrób mu niespodziankę i przywitaj go w drzwiach całkiem naga , jeśli seksowna bielizna już nie działa.

Jeśli denerwuje Cię to, że zbyt często siedzi przed telewizorem, to zaskocz go kiedyś - usiądź mu na kolanach w stroju Ewy Embarassed Very Happy . Sądzę, że to powinno na niego zadziałać.
Nie rób tylko tego w trakcie "ciekawego" meczu, bo to tylko pogorszy sprawę.

Kolejnym sposobem może być propozycja obejrzenia filmu dla dorosłych, wielu Panów pobudza to do działania. Wink

Marcheweczko - pamiętaj o jednym - mężczyźni często (kobiety również ale rzadziej ) potrzebują odpocząć po ciężkim dniu w pracy, trochę poleniuchować, wyspać się, naładować akumulatory.

Musimy to uszanować! Zwłaszcza w małżeństwie! Nie możemy jednak pozwolić by było tak cały czas - czasami wystarczy poprosić go o pomoc w obowiązkach domowych.
Pamiętaj, że w trakcie wykonywania wielu czynności w domu można znaleźć okazję na chwilę relaksu we dwoje!!!

Najważniejsze - to Twój mąż i to Ty go znasz najlepiej, moje sposoby mogą działać tylko na mojego męża a na Twojego już nie.

¯yczę miłego 'próbowania'!!! Very Happy

.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu