|
|
04.10.2007 15:10:19 |
|
Autor |
Wiadomość |
marcheweczka
|
Temat postu: leniwy mężczyzna... |
|
|
Co na leniwego mężczyznę?
Mój mąż jest leniwcem seksualnym, najlepiej to tylko obiadek, TV i ciepłe wyrko (ale bez podtekstów).
Jest leniwcem i ani mi ani jemu ani tez naszemu związkowi nic nie dolega.
Po prostu nie chce mu się gimnastykowac jeszcze po pracy
No i co tu zrobić z takim fantem?
Panowie - co na Was działa?
Panie - jakie macie patenty?
Bielizny, koronki, niezbyt interesują mojego męża, tu poniosłam fiasko,
za to polecam co innego - odrobina chłodu, szczypta obojętności i dwie duże garście tajemniczości - to co do tej pory udało mi się na mężu sprawdzić ze skutkiem pozytywnym.
a jak u Was? |
|
|
|
|
|
|
04.10.2007 21:19:21 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
Temat postu: |
|
|
Tak, ta tajemniczość, lekki chłód, kokietowanie, to może działać... :)
W myśl powiedzeń "Co za dużo to niezdrowo" i "Głodnemu chleb na myśli" proponuję przerwę w rozbudzaniu namiętności i "kuszenia" go na seks. Jak zgłodnieje, sam przyjdzie
A tak na poważnie, może drobna pomoc chemii? Takie afrodyzjaki na przykład... Spójrz co znalazłem:
"Dietetyka seksualna
Obecnie, dzięki poznaniu chemii miłości i wpływu właściwego odżywiania się na różne funkcje organizmu, zaleca się stosowanie diety zmniejszającej stężenie cholesterolu, węglowodanów, a zwiększającej stężenie dobrego białka, witamin i mikroelementów, co ma sprzyjać zdrowiu seksualnemu: dużo jarzyn, warzyw, owoców, owoców morza, czekolady, umiarkowanych dawek czerwonego wina. Wspaniale na kondycję seksualną działają podobno jajka. Najlepiej jeść lekko ścięte, nigdy gotowane na twardo. Za afrodyzjaki uchodzi mięso z drobiu i zajęcy, także podroby, a móżdżek pozwala mieć kilkanaście orgazmów w ciągu nocy. Nie sposób ocenić siły, jaka drzemie w przyprawach. U panów wywołują one przekrwienie męskości, dlatego nie powinno zabraknąć dań doprawionych lubczykiem, bazylią, chili, gałką muszkatołową, papryką, pieprzem."
¬ródło: http://www.regional.pl/kobieta/afrodyzjaki.spt
Poza tym sławetna czekolada _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
04.10.2007 21:57:01 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kocica
Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 466 Skąd: Poznañ seksuologia Łód¼
|
Temat postu: Re: leniwy mężczyzna, czy zmęczony stresem? |
|
|
marcheweczka napisał: |
Co na leniwego "mężczyznę"?
za to polecam co innego - odrobina chłodu, szczypta obojętności i dwie duże garście tajemniczości |
Nie popieram stanowiska marcheweczki, wyżej napisane jest dobre, ale tylko na krótką metę, dłuższe "stosowanie" może spowodować tylko "chore" myśli obu stron, prowadzące do starć pomiędzy partnerami.
Często w małżeństwie bywa tak, że przychodzi okres braku ochoty na seks, ciężka praca, zmęczenie, nerwy nie wpływają pozytywnie na nasze życie seksualne. Wręcz przeciwnie - powodują, że odechciewa nam się seksu. Jeśli trwa to zbyt długo należałoby przeprowadzić poważną rozmowę z partnerem, może o czymś nie wiemy.....
Jeśli rozmowa nie pomoże, to radziłabym odwiedzić lekarza specjalistę.
Mężatkom z takimi problemami mogę tylko poradzić, by próbowały same zainicjować zbliżenie. Niekoniecznie muszą być ubrane w seksowną bieliznę, piękno nagiego ciała kobiet też działa całkiem nieźle na mężczyzn.
Zrób mu niespodziankę i przywitaj go w drzwiach całkiem naga , jeśli seksowna bielizna już nie działa.
Jeśli denerwuje Cię to, że zbyt często siedzi przed telewizorem, to zaskocz go kiedyś - usiądź mu na kolanach w stroju Ewy . Sądzę, że to powinno na niego zadziałać.
Nie rób tylko tego w trakcie "ciekawego" meczu, bo to tylko pogorszy sprawę.
Kolejnym sposobem może być propozycja obejrzenia filmu dla dorosłych, wielu Panów pobudza to do działania.
Marcheweczko - pamiętaj o jednym - mężczyźni często (kobiety również ale rzadziej ) potrzebują odpocząć po ciężkim dniu w pracy, trochę poleniuchować, wyspać się, naładować akumulatory.
Musimy to uszanować! Zwłaszcza w małżeństwie! Nie możemy jednak pozwolić by było tak cały czas - czasami wystarczy poprosić go o pomoc w obowiązkach domowych.
Pamiętaj, że w trakcie wykonywania wielu czynności w domu można znaleźć okazję na chwilę relaksu we dwoje!!!
Najważniejsze - to Twój mąż i to Ty go znasz najlepiej, moje sposoby mogą działać tylko na mojego męża a na Twojego już nie.
¯yczę miłego 'próbowania'!!!
. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|