|
|
06.05.2007 14:17:36 |
|
Autor |
Wiadomość |
mlody87
|
Temat postu: Bolący czubek |
|
|
Witam.
Po stosunku boli mnie czubek członka, czerwienieje. Co z tym zrobić ? czym jest, to spowodowane, proszę o pomoc.
Chciałem jeszcze dodać, że zauważyłem, że ogólnie mój żołądź (tak się to fachowo nazywa ? ) mam bardzo wrażliwy i zawsze mam osłoniętego skórą, wyjątek, to stosunek. Dostałem już tu radę a propos tego, żebym go przyzwyczajał do tego w czystej bieliźnie, ale na razie nie pomaga
Proszę o pomoc ponownie, pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
06.05.2007 14:42:17 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kocica
Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 466 Skąd: Poznañ seksuologia Łód¼
|
Temat postu: Re: Bolący czubek... |
|
|
Wszystko na to wskazuje, że prawdopodobnie go zatarłeś. Jeśli podczas stosunku partnerka jest zbyt sucha, a Ty wykonujesz ruchy posuwiste - automatycznie " mały " się zaciera, coś jakbyś zdzierał z niego pierwszą warstwę ochronki. Mojemu partnerowi jakiś czas temu zdarzało się to wiele razy : ( Spróbujcie kolejnym razem wydłużyć grę wstępną a w trakcie seksu używać maści tzw. poślizgowych - lubrykantów. Jeśli nie masz ich pod ręką, to spróbuj śliny ).
Co do żołędzi - to nie on tylko ona , ta żołądź. Pisaliśmy o tym razem z Moderatorem AS. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
07.05.2007 11:07:01 |
|
Autor |
Wiadomość |
www.seksuolog.org
|
Temat postu: Re: Bolący czubek... |
|
|
Witaj,
Pochwa, to miejsce, gdzie żyje wiele drobnoustrojów. Niektóre z nich mogą nie wywoływać, u kobiety, mimo swej patogeniczności, typowych objawów infekcji (świąd i upławy).
Jeśli po stosunku występuje opisywana przez Ciebie dolegliwość, może, to właśnie świadczyć o infekcji pochwy Twojej partnerki i przenoszeniu zakażenia na żołądź prącia.
Najlepiej więc namów swoją lubą do wizyty u lekarza ginekologa, gdzie wykonanie wymazu bakteriologicznego z pochwy i ewentualne leczenie miejscowe, rozwiąże problem.
Zaczerwienienie żołędzi prącia pojawia się też wtedy, gdy u partnerki podczas zbliżenia występuje suchość pochwy. Tarcie żołędzi prącia o suche ścianki pochwy wywołuje jej podrażnienie i zaczerwienienie.
W tym przypadku powodem problemu są zaburzenia lubrykacji i potrzebna jest pomoc lekarza seksuologa. . _________________ specjalista medycyny seksualnej
www.seksuolog.org
www.seksuolog.org.pl |
|
|
|
|
|
07.05.2007 18:20:19 |
|
Autor |
Wiadomość |
mlody87
|
Temat postu: to chyba nie ztarcie |
|
|
Myślę, że tu nie chodzi o suchość partnerki, gdyż, przepraszam za wyrażenie może niestosowne trochę -"l eje się z niej ", tzn. czasem mój członek nawet wypada z niej po prostu, bo jest zbyt ślisko. Za to nie ma problemu z wejściem.
Chyba zacząłem mieć wysypkę, od czego, to może być, mam na skórze, gdy ją odchylę takie białe " ala pęcherzyk " i swędzi
Moja żołądź boli jak ją dotykam po prostu, zawsze, to było czułe miejsce, więc, to nie od zatarcia.
Nie wiem czy iść do lekarza, gdyż boli mnie ta żyłka łącząca czubek ze skorą, którą się ściąga |
|
|
|
|
|
07.05.2007 18:24:26 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
Temat postu: prezerwtywa |
|
|
Może po prostu zacznij używać prezerwatywy, powinna ona trochę osłonić wrażliwy punkt ! _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
07.05.2007 22:47:54 |
|
Autor |
Wiadomość |
Lekarz seksuolog Szczecin
Dołączył: 21 Kwi 2006 Posty: 121 Skąd: Polskie Towarzystwo Medycyny Seksualnej
|
Temat postu: wizyta u ginekologa |
|
|
Stan zapalny a wszystko wskazuje, że właśnie z tym mamy do czynienia trzeba leczyć tak u Ciebie jak i u Twojej partnerki.
Tak więc najlepiej będzie, jeśli udacie się do lekarza wspólnie.
Aby uniknąć kilkakrotnych wizyt proponuję wcześniej zrobić wymaz z pochwy a wtedy wszystko będzie jasne i wystarczy wspólna wizyta u ginekologa, który przełączy Was oboje i będzie po problemie.
To się często zdarza i czym szybciej zareagujecie, tym szybciej i łatwiej będzie wyleczyć stan zapalny pochwy i prącia.
Pozdrawiam _________________ www.seksuolog.szczecin.pl
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
07.05.2007 23:03:52 |
|
Autor |
Wiadomość |
mlody87
|
Temat postu: nie wiem jak postąpić |
|
|
A to nie przejdzie, jak nie będziemy się kochać ? Bo my mieszkamy daleko od siebie i niestety rzadko mamy okazję. Do jakiego lekarza powinienem się zwrócić ?
I co z tym wędzidełkiem ( tak się to chyba nazywa ) ?
Mam jej powiedzieć, że ma iść do ginekologa ? To się pewnie wiąże z pieniążkami jakimiś, trochę głupio, ale dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
|
08.05.2007 00:34:11 |
|
Autor |
Wiadomość |
borowik
|
Temat postu: jedno nie wyklucza drugiego |
|
|
Jeszcze jedno.
To, że partnerka jest bardzo wilgotna przy wejściu nie oznacza, że nie mogłeś pozacierać się wewnątrz. _________________ borowik
----------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
08.05.2007 16:01:33 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: dr A.Sipiñski, Katowice
|
Temat postu: Lekarz musi zobaczyć... |
|
|
Pęcherzyki, które opisujesz, swędzenia, to może być opryszczka.
Nasila się ona często po każdym stosunku.
Na forum się nie diagnozuje, to tylko wskazówka, leczenia obojga partnerów jest niezbędne. Dla niej ginekolog, dla Ciebie seksuolog lub dermatolog. _________________ www.seksuologia.org
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|