|
|
06.01.2007 00:49:31 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kaha
|
Temat postu: Nagly brak ochoty na sex:( |
|
|
Witam,
Jestem dosyć młodą osoba dlatego bardzo mnie martwi mój problem. Jestem z chłopakiem od 2 lat, związek jest naprawdę fantastyczny, ale od jakiegoś czasu straciłam ochotę na sex. Znaczy mam ją od czasu do czasu, ale naprawdę rzadko. Problemy zaczęły się jakieś 3/4 miesiące temu. Czy problem można powiazać z tym, że jakieś 5 m-cy temu zacezęłam brać pigułki antykoncepcyjne? Gdzieś wyczytałam, że mogą one zmniejszać libido, ale nie wiem czy to prawda. Ah no i oczywiście pojawiają się zrozumiałe problemy z orgazmem;) również od tych 3/4 m-cy nie potrafię dojść przez penetrację, jedynie sex oralny potrafi mnie zaspokoić Czemu? Eh.
Kasia |
|
|
|
|
|
|
07.01.2007 22:31:28 |
|
Autor |
Wiadomość |
Lekarz seksuolog Szczecin
Dołączył: 21 Kwi 2006 Posty: 121 Skąd: Polskie Towarzystwo Medycyny Seksualnej
|
Temat postu: |
|
|
Tak, przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych może dawać spadek libido, ale nie tylko to. Jest jeszcze wiele innych czynników, które taki objaw dają.
I tu od przewlekłego stresu począwszy, przez chociażby przemęczenie, czy stresujące warunki do jego uprawiania, aż w końcu do czysto organicznej np. hyperprolaktynemii.
Tak więc jak widzisz na podstawie twojej lakonicznej notatki trudno cokolwiek wyrokować.
A z drugiej strony, jeśli odstawisz antykoncepcję, to czy stres związany z możliwością zapłodnienia nie da takiego samego objawu?? też nie wiadomo.
Napisz coś więcej.
Pozdrawiam _________________ www.seksuolog.szczecin.pl
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|