|
|
18.12.2006 02:46:06 |
|
Autor |
Wiadomość |
clock Gość
|
Temat postu: Mam problem |
|
|
Dzień dobry, (mam nadzieje, że wybrałem odpowiedni dział)
Od pewnego czasu mam dziewczynę i zamierzam z nią wkrótce współżyć. Obawiam się jednak pierwszego razu, ponieważ mimo mojego wieku mój napletek nie został zerwany.
Często się masturbuję, ale mimo, to podczas wzwodu nie mogę naciągnąć do końca skóry na penisie. Nie chciałbym iść z tym do lekarza.
Czy sÄ… na to jakieÅ› domowe sposoby ?
Może, to jakoś przeciąć ? A może skóra sama się zerwie podczas pierwszego razu, czy to będzie bolesne ?
Proszę o pomoc, ten problem nurtuje mnie już od kilku lat! |
|
|
|
|
|
|
19.12.2006 23:21:46 |
|
Autor |
Wiadomość |
tAboon
|
Temat postu: stulejka |
|
|
Twój problem to jest stulejka.
Jedyne, co możesz z tym zrobić , co sam iść do lekarza.
A teraz opis, co powinieneś zrobić: iść od lekarza pierwszego kontaktu, powiedzieć, że masz stulejkę i chcesz dostać skierowanie do urologa. U urologa będziesz musiał się pochwalić męskością, lekarz stwierdzi, jaka jest, to wersja stulejki ( pełna - czyli nie jesteś w stanie spoczynku ściągnąć napletka, bądź częściowa - podczas wzwodu nie możesz go ściągnąć ) wyznaczy Tobie termin zabiegu.
Po zabiegu chwila wstrzemięźliwości od czegokolwiek (3-4 tygodnie aż się zagoją rany) i będziesz miał problem z głowy.
Zabieg możesz też wykonać prywatnie, ale z tego, co piszesz wnioskuje, że jesteś dość młody a na taki zabieg może Ciebie nie być stać ( około 500 zł a to jest jeszcze niska cena ).
Polecam Tobie wykonanie tego zabiegu ze względów higienicznych a przez ,to też zdrowotnych, ale również i doznaniowych, nieściągnięty napletek w czasie stosunku powoduje obniżenie doznań. Powinny do Ciebie docierać poprzez żołądź a są hamowane przez napletek. Mogę Ci jeszcze powiedzieć, że po zabiegu spora część mężczyzn potrafi trochę dłużej się kochać, więc to tez można by uznać za plus.
A i jeszcze jedno: nie próbuj sam nic kombinować. Słyszałem o jakichś kremach, ale one prawdę mówiąc nic nie dają poza odchudzeniem portfela. Trzeba to wykonać skalpelem, przez lekarza.
W żadnym wypadku nic sobie sam nie przecinaj, podcinaj.
Wiedz, że penis jest mocno ukrwiony i możesz sobie tylko szkody narobić próbując sam sobie wykonać taki zabieg.
Cytat:
czy są na to jakieś domowe sposoby? Może to jakoś przeciąć?
Można, ale tylko przy znieczuleniu miejscowym i przez lekarza!
. _________________ stud. tAboon
--------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
20.12.2006 09:16:24 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: dr A.Sipiñski, Katowice
|
|
|
|
|
|
07.07.2012 20:23:53 |
|
Autor |
Wiadomość |
Jerzy Więznowski, lekarz Site Admin
Dołączył: 04 Lis 2005 Posty: 529 Skąd: Jerzy Wiêznowski, SMS: 607 696 880
|
Temat postu: Specjaliści medycyny seksualnej. |
|
|
Specjaliści medycyny seksualnej:
Seksuolog Szczecin, seksuolog Wrocław, seksuolog Warszawa, seksuolog Bydgoszcz, seksuolog Toruń, seksuolog £ódź, seksuolog Poznań, seksuolog Katowice.
. _________________ Jerzy Wiêznowski
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|