|
|
02.11.2006 13:37:45 |
|
Autor |
Wiadomość |
jasiek
|
Temat postu: Niby drobne, a ważne! Naderwanie wędzidełka. |
|
|
Mam nie mały problem, ostatnio podczas stosunku naderwałem sobie wedzidełko, poleciało nie mało krwi i się troche wystraszyłem, bo nigdy wcześniej tak nie miałem. Dlatego mam pytanie: czy mam udać się z tym do lekarza, czy samo sie zagoi po jakimś czasie? Jakie są zalecenia by wszystko się zagoiło? Prosze o pomoc
Dziekuję z góry |
|
|
|
|
|
|
06.11.2006 11:56:16 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: dr A.Sipiñski, Katowice
|
Temat postu: |
|
|
Naderwanie wędzidełka to bardzo częsta sprawa. Może się zdarzyć jeszcze ponownie. Nie sadze aby wymagało to wizyty u lekarza. Po pewnym czasie kiedy przy stosunkach nie będzie już krwi, sprawa będzie można uznac za wyleczoną.
Jeżeli to Ci przeszadza albo boisz sie podobnych sytuacji w przyszłości, idż do lekarz urologa który podetnie w znieczuleniu twoje wędzidełko. _________________ www.seksuologia.org
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
18.01.2007 12:08:58 |
|
Autor |
Wiadomość |
anonimka
|
Temat postu: Czy są na "to" maści? |
|
|
Mój chłopak ma podobny problem. Podczas stosunku najprawdopodoniej coś się stało z tym jego wądzidełkiem i była krew. Ale mimo tego, że minął już prawie rok, to nadal go troche boli. Współżyjemy teraz bardzo rzadko, muszę go namawiać. Kochamy się tylko w prezerwatywie, gdyż boi się, że jak bedziemy się kochać bez to znowu może coś mu się stać. Panie Moderatorze, czy są jakieś maści na to, żeby się wcześniej zagoiło? Bo wizyta u urologa, chyba już odpada, użyłam juz wszystkich argumentów, żeby go tam wysłać, ale on i tak nie pójdzie. |
|
|
|
|
|
18.01.2007 14:03:58 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
|
|
|
Nie ma maści na naderwane wędzidełko. Problem chyba leży jednak w psychice, doznał traumatycznego przeżycia i ma obawy czy się to nie powtórzy.
Skoro nie chce urologa, może niech odwiedzi seksuologa. Musi iść z kimś porozmawiać, a nie kisić emocje w sobie. Jeśli go boli to trzeba zobaczyc dlaczego.
W Lublinie : dr Zbigniew Raj - bardzo sympatyczny, komunikatywny. _________________ www.seksuologia.org
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
12.02.2007 21:40:21 |
|
Autor |
Wiadomość |
mlody87
|
|
|
Ja mam pytanie do tego wątku; licze że mi ktoś na to jeszcze odpowie... Otóż czy wędzidełko, to jest taka niteczka ze skóry łącząca żołądź (tak się to chyba fachowo nazywa - chodzi o czubek członka) ze skórą, którą się zdejmuje przed stosunkiem; tak?
Ja mam wrażenie, że ona mi przeszkadza osiągnąć pełny wzwód. Czy to jest możliwe?? Czy wszyscy panowie mają takie wędzidełko i gdy zdejmują skóre, to jest wszystko ok?
Proszę o odpowiedź, z góry dziekuję i pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
|
13.02.2007 14:07:19 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
|
|
|
Pasemko łącznotkankowe zwane wędzidełkiem łaczy napletek z żołędzią. Tak jest u wszystkich mężczyzn.
U niektórych jest ono za krótkie i przy wzwodzie za mocno ciągnie żołądź, co może byc bolesne. Często dochodzi do naderwania wędzidełka i wtedy może być krew, a nawet dużo. Nic takiego, zagoi się, ale trzeba parę dni dać sobie spokój ze stosunkami.
Warto wtedy odwiedzic urologa i chirurgicznie podciąć wędzidełko - i po problemie. _________________ www.seksuologia.org
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|