|
|
20.01.2007 20:00:23 |
|
Autor |
Wiadomość |
mister22
|
Temat postu: "Nadwrażliwy" członek i duża ilość preejakulatu... |
|
|
Witam, w końcu przełamałem się i postanowiłem napisać tu na forum, zanim zniszczę sobie związek, który jest dla mnie wszystkim! Mam dziewczynę, z która jesteśmy razem kilka miesiecy. Na razie nie zaczęliśmy współżycia, jedynie petting. I tu zaczynają się problemy. Nie wiem czy to
tzw. przedwczesny wytrysk, chyba mam jakąś nadwrażliwość penisa? Gdy dochodzi między nami do zbliżenia (tylko petting) wystarczy kilka jej ruchów ręką abym skończył, zajmuje to zaledwie pół minuty, i aż boję
się jak zaczniemy współżycie. Podobnie jest z masturbacją, zajmuje to niecalą minutę. Czy to jakaś nadwrażliwość penisa? Z erekcją nie mam absolutnie żadnych problemów, a przy kontaktach z dziewczyną jesteśmy oboje całkowicie wyluzowani, odprężeni, bardzo się kochamy, myślę że
problem nie leży w psychice.
Mój drugi problem właściwie utrudnia mi na codzień kontakty z dziewczyną. Mianowicie chodzi o to, że wystarczy że jesteśmy blisko siebie, tylko całujemy się i od razu mam erekcję. W dodatku z penisa wydostaje się wtedy jakiś płyn (w niemałych ilościach), raczej nie sperma bo rzadszy. I niedość, że mam całą bieliznę mokrą, to jeszcze czasem nawet spodnie. Dzieje się tak przy każdym zbliżeniu, wystarczy że leżymy razem, jesteśmy przytuleni, po prostu blisko siebie. Nie panuje nad tym, czuję wtedy duży dyskomfort, a czasem aż wstyd wstać z mokrymi spodniami:( co jest nie tak? Dzieje się tak nie tylko z moją dziewczyną, ale również na codzień np. w zatłoczonym autobusie, gdy jakaś inna dziewczyna jest bardzo blisko, od razu przychodzi erekcja i wydziela się ten płyn. Mam całą bieliznę mokrą. Co jest tego winą, bo normalne to nie jest? Czy zbyt duży popęd seksualny, czy co? Wcale nie mam dużych potrzeb, więc w czym tkwi problem? A może
powienienem udać się do seksuologa? Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Sam się dziwię, że to napisałem.. |
|
|
|
|
|
|
20.01.2007 20:44:41 |
|
Autor |
Wiadomość |
Aslan Gość
|
Temat postu: |
|
|
Wiele osób by mogło zazdrościć libido.
Erekcja na widok seksownej kobiety, czy podczas bliskości fizycznej, to jak najbardziej, zdrowy naturalny objaw.
O ten płyn, co się wydziela, nie martw się, to fizjologiczny objaw wysokiego podniecenia. |
|
|
|
|
|
20.01.2007 20:48:14 |
|
Autor |
Wiadomość |
river
|
|
|
Nie jestem fachowcem ale wydaje mi się, że po prostu Twój organizm tak reaguje na bliskość kobiecego ciała. Reakcja fizyczna jest normalna, natomiast jej natężenia wydaje mi się mieć podłoże emocjonalne. Tzn kobiece ciało to dla Ciebie coś nowego, bardzo ekscytującego. Myślę, że gdy zaczniesz współżycie, oswoisz się z seksem to to się unormuje. Rozumiem, że to krępujące, ale nie martw się, będzie dobrze. |
|
|
|
|
|
22.01.2007 22:21:55 |
|
Autor |
Wiadomość |
mister22
|
|
|
Dzięki Wam za odpowiedzi, szczerze trochę mnie uspokoiliście. Myślałem, że coś ze mną jest nie tak. A czy nie ma jakiś leków przynajmniej ograniczających nadmierną ilość tego płynu?
Aslan - z tym że się boję chodziło mi o to, że chyba mam jakąś nadwrażliwość penisa. Tak jak pisałem wyżej, aby dojść do orgazmu wystarcza mi pół minuty ,a w ten sposób żadna partnerka nie będzie zadowolona, bezpośrednio po samym orgaźmie mam tak wrażliwego penisa, że nie mogę się nawet dotknęć. Dlatego tym się przejmuję. Bo to już raczej nie jest takie normalne? |
|
|
|
|
|
23.01.2007 00:10:26 |
|
Autor |
Wiadomość |
borowik
|
|
|
mister22 napisał: | ... bezpośrednio po samym orgaźmie mam tak wrażliwego penisa, że nie mogę się nawet dotknąć. Dlatego tym się przejmuję. Bo to już raczej nie jest takie normalne? |
Owszem. To jest normalne. Jednak z czasem wrażliwość powinna się zmniejszyć (przynajmniej u mnie tak było )
Z tego co wiem to nie ma leków na zmniejszenie preejakulatu. Po prostu taki twój urok. Jeśli chodzi o szybkość dochodzenia to również po rozpoczęciu normalnego współżycia powinna się wyregulować. Na początku prawdopodobnie będziesz dochodził dość szybko lecz zawsze po przerwie możesz kontunuować i wtedy już tak szybko nie będzie a w międzyczasie po prostu zajmij się partnerką. _________________ borowik
----------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
23.01.2007 13:58:15 |
|
Autor |
Wiadomość |
ABZ.
|
Temat postu: odp |
|
|
Jesteś osobą młodą, pobudliwą...rekacje są zupełnie normalne. Na razie nie zajmuj się wcześniejszym wytryskiem, być może jak rozpoczniesz współżycie to tak będzie...wszystko unormuje się z czasem...seks to nauka....potrzeba doświadczenia i wprawy.. _________________ ABZ
www.seksuologia.org.pl
www.poradaseks.pl |
|
|
|
|
|
07.02.2007 20:51:50 |
|
Autor |
Wiadomość |
gonia
|
|
|
W twoim wieku to reakcja nie odbiegająca zbytnio od normy, zwłaszcza gdy nie miałeś jeszcze kontaktu z nagim ciałem... kobiety . Najważniejsze, żebyś się nie stresował, nad wszystkim można popracować ! |
|
|
|
|