|
|
13.01.2007 00:26:56 |
|
Autor |
Wiadomość |
Henry
|
Temat postu: trudno o orgazm (młody). |
|
|
Mam 22 lata. Prawie za każdym razem gdy kocham się z moją dziewczyną nie mogę osiągnąć orgazmu. Zdarza mi się, to jedynie w co czwartym przypadku. Podobne problemy z wcześniejszymi partnerkami miałem już wcześniej jednak zawsze po trzech, czterech razach wszystko wracało do normy. Teraz trwa, to dłużej. Mojej dziewczynie, to nie przeszkadza nawet jest zadowolona ale z czasem jest to dla nas obojga męczące a dla mnie nawet frustrujące. Przy masturbacji nie mam podobnych problemów.
Ze stanem podniecenia wszystko jest w porządku, w czasie stosunku wszystko przebiega dobrze do czasu gdy osiągam pierwszą zapowiedz orgazmu - silniejsze podniecenie, jakby gdyby drugi etap a potem się oddala. Po osiągnięciu tego stanu wszystko u mnie wraca do normy ? |
|
|
|
|
|
|
20.01.2007 05:19:03 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org.pl
Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 440 Skąd: Kraków, Centrum Zdrowia Seksualnego Poznañ
|
Temat postu: Re: orgazm |
|
|
Skoro podczas masturbacji nie ma tego kłopotu z przeżywaniem orgazmu, to przyczyna leży po stronie Pana nastawienia psychicznego do partnerki, do seksu z nią. Przypuszczam, że na czymś Panu za bardzo zależy i stąd ten kłopot. Ciągle za mało informacji aby coś więcej powiedzieć.
Pozdrawiam serdecznie, alina hk
Henry napisał: | Mam 22 lata. Prawie za każdym razem gdy kocham się z moja dziewczyna nie mogę osiągnąć orgazmu. Zdarza mi się to jedynie w co 4 przypadku. Podobne problemy z wcześniejszymi partnerkami miałem już wcześniej jednak zawsze po 3 do 4 razy wszystko wracało do normy. Teraz trwa to dłużej. Mojej dziewczynie to nie przeszkadza... nawet jest zadowolona ale z czasem jest to dla nas obojga męczące a dla mnie nawet frustrujące. Przy masturbacji nie mam podobnych problemów... | _________________ ahk
A.Henzel-Korzeniowska
Poznañ - Kraków
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|