|
|
25.04.2008 10:48:51 |
|
Autor |
Wiadomość |
klapouchy
|
Temat postu: Terapia dewiacji seksualnych |
|
|
Na czym powinna polegac terapia dewiacji seksualnych i do kogo lepiej siÄ™ udac psychologa czy seksuologa?
Pytam ponieważ od ponad roku chodzę do psychologa i nie widzę żadnych efektów, mam wrażenie, że marnuję czas i pieniądze i że facet nie jest zbyt kompetentny w tej dziedzinie.
On jakby wychodzi z założenia, że jeśli znajdę sens życia to seksualność się sama zmieni i mam wrażenie jakby unikał tematu seksualności...
To znaczy rozmawialiśmy o dzieciństwie i tego typu sprawach, żeby ustalić przyczynę dewiacji, ale poza tym nic.
Poza zwykłą gadaniną nie widzę tutaj żadnych konkretnych metod terapeutycznych.
. |
|
|
|
|
|
|
25.04.2008 10:57:24 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
Temat postu: |
|
|
Jeśli nie widzisz efektów to czas najwyższy zmienić specjalistę.
Twoja motywacja, chęci i świadomość że dotychczasowe działania przynoszą poprawę są bardzo ważne.
Jeśli sam będziesz czuł się zrezygnowany, stracisz wiarę w możliwość wyleczenia to cała terapia na nic...
Pytasz seksuolog czy psycholog?
A może 2 w 1 ???
. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
25.04.2008 12:11:38 |
|
Autor |
Wiadomość |
klapouchy
|
|
|
A po jakim czasie powinny być efekty?
Bo wiem, że to nie jest prosta sprawa.
Tutaj niestety nie ma nikogo z mojego miasta, więc dojeżdżanie byłoby dodatkowym utrudnieniem.
No i trochę sie boję, że trzeba będzie zaczynać wszystko od poczatku, a ten facet już przynajmniej trochę zna moją osobowość.
. |
|
|
|
|
|
25.04.2008 14:32:39 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
|
|
NIKT nie poda Ci czasu terapii bo żadne takie normy nie istnieją!
Skoro boisz się zmian, to zostań przy swoim terapeucie.
Spróbuj poszukać plusów (jeden już znalazłeś: dobrze Cię zna).
Jeszcze kilka takich, a dojdziemy do tego, że terapia idzie w świetnym kierunku :)
. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|