|
|
06.02.2007 10:31:16 |
|
Autor |
Wiadomość |
anna_75
|
Temat postu: Ten trzeci... |
|
|
Jestem w staÅ‚ym zwiÄ…zku od czterech lat; od jakiegoÅ› czasu mieliÅ›my różne problemy, zarówno w " życiu codziennym ", jak i w łóżku. Ostatnio zwierzyÅ‚ mi siÄ™, że chciaÅ‚by żebym ” zrobiÅ‚a to " z kimÅ› innym, a on by na to patrzyÅ‚; wedÅ‚ug niego to miaÅ‚oby urozmaicić i poprawić nasze życie intymne;
Prawdę mówiąc - nie bardzo, to sobie wyobrażam; Po pierwsze - najnormalniej w świecie - nie chcę się kochać /a raczej - " uprawiać seksu ", bo trudno tu mówić o kochaniu.../ z kimś innym.
Po drugie - czy to raczej nie zepsułoby wszystkiego do reszty ?
Ta sprawa zaskoczyła mnie totalnie i nie mogę dojść z tym do ładu;
Może ktoś mądry mi pomoże ? |
|
|
|
|
|
|
06.02.2007 12:14:24 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: dr A.Sipiñski, Katowice
|
Temat postu: trójka... |
|
|
Ja byłbym bardzo przeciwny, trójąty z reguły nie prowadzą do niczego dobre
Poza tym zastanowiłbym się, jakie motywy kierują Twoim partnerem, że ma takie pomysły ?
. _________________ www.seksuologia.org
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
06.02.2007 12:38:57 |
|
Autor |
Wiadomość |
anna_75
|
Temat postu: pozdrawiam |
|
|
Właśnie, te motywy mnie najbardziej męczą, a różne rzeczy przychodzą mi do głowy.
Znalazłam kilka podobnych tematów i moje obawy się potwierdzają - czego, jak czego, ale naprawy współżycia, to na pewno nie spowoduje:|
W każdym razie dziękuję bardzo za odpowiedź.
Pozdrawiam.
. _________________ ---------------------
Seksuologia Kraków |
|
|
|
|
|
06.02.2007 19:59:45 |
|
Autor |
Wiadomość |
mojo
|
Temat postu: przemyśl propozycję, bo zła |
|
|
anna_75 napisał: | czego, jak czego, ale naprawy współżycia, to na pewno nie spowoduje ! |
Myślę, że statystycznej parze tylko zaszkodzi i będzie to cud, jak nie doprowadzi do rozpadu związku.
Rozumiem Twojego partnera, bo też miałem takie pomysły, ale się z tego wycofałem.
Doszedłem do wniosku, że moja żona jest " niestety " normalna i wolę ją już taką jaka jest, niż wcale.
,
. _________________ -----------------
Polecamy:
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|
|
07.02.2007 10:41:48 |
|
Autor |
Wiadomość |
anna_75
|
Temat postu: Re: Ten trzeci... |
|
|
Smoła napisał: | A motywy ? Potrzebuje nowych, silniejszych bodźców ? |
Raczej, to - nowe bodźce - chyba o to chodzi.
Od pewnego czasu wpadliśmy chyba w rutynę; poza tym przemyślałam wszystko i myślę, że częściowo sama jestem sobie winna.
Lubię igraszki, ale jak to w życiu - praca, dzieci, wszystko " w locie " i często wieczorkiem ochota znika.
oh!, muszę się wziąć za siebie; sama zrobię mu takie urozmaicenia, że rutyna i nuda pójdą w niepamięć; a jak nie pomoże, to trudno, ale spróbować warto !
Dziękuję wszystkim za dobre słowo
. |
|
|
|
|
|
07.02.2007 23:10:30 |
|
Autor |
Wiadomość |
Lekarz seksuolog Szczecin
Dołączył: 21 Kwi 2006 Posty: 121 Skąd: Polskie Towarzystwo Medycyny Seksualnej
|
|
|
|
|
|
29.05.2007 18:54:38 |
|
Autor |
Wiadomość |
monia.poł
|
Temat postu: Re: Ten trzeci... |
|
|
Witam !
Uważam, że nakłanianie abyś uprawiała seks z innym facetem jest nie w porządku.
Myślę , że potrzebna jest Wam szczera rozmowa i rozwiązanie swoich problemów życiowych - to po pierwsze.
Po drugie musicie znaleźć dla siebie więcej czasu , kiedy położycie dzieci do łóżek macie cały wieczór dla siebie. Porozmawiajcie o tym co Was obojga podnieca i spróbujcie, to zastosować. Może wystarczy fikuśna bielizna , może mały striptiz dla partnera.
Nie pozwólcie, aby w Wasze życie erotyczne wkradła się monotonia. Z własnego doświadczenia wiem, że jak te sprawy grają w łóżku, to wszystkie inne problemy też da się rozwiązać.
Powodzenia!
. |
|
|
|
|
|
29.05.2007 19:20:53 |
|
Autor |
Wiadomość |
lilka
|
Temat postu: nie ulegaj pomysłom partnera |
|
|
Witaj.
Nie warto zmuszać się do czegoś na co nie ma się ochoty.
Raczej popracuj nad swoim partnerem sama. Myślę, że chyba trochę Ciebie sprawdza, a może i sam siebie,
jak daleko może się posunąć.
Pozdrawiam.
. _________________ L-studentka położnictwa |
|
|
|
|
|
31.05.2007 15:06:28 |
|
Autor |
Wiadomość |
gretag
|
Temat postu: czytaj uwaznie, to co piszÄ… inni ! |
|
|
Mężczyźni mają różne fantazje erotyczne, często o dwóch partnerkach albo o patrzeniu, jak robi to partnerka.
Niestety, gdy robi, to wbrew sobie prawie zawsze kończy się poczuciem winy i niesmakiem partnerki lub wręcz końcem związku.
Jak się okazuje już po fakcie partnerzy, którzy inicjowali takie trójkąty odkrywali, że fakt oglądania takiego aktu partnerki wzbudzał zazdrość,oskarżenia, wiele komplikacji.
. |
|
|
|
|