Advanced Search

Home Rejestracja FAQ Grupy  

Forum Stara CZYTELNIA cd> blog.seksuologia.com Strona Główna Zdrowie intymne mężczyzn Stulejka - co zrobić??

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

04.05.2007 11:51:46
Autor Wiadomość
macko6

Temat postu: Stulejka - co zrobić?? Odpowiedz z cytatem

Za pomocą tego forum dowiedziałem się, że prawdopodobie mam stulejkę i muszę się zgłosić do urologa. I mam kilka pytań, będę wdzięczny jak mi odpowiecie:

Czy od zwykłego lekarza mogę dostać skierowanie do urologa?
Gdyby urolog stwierdził, że potrzebny jest zabieg to czy konieczne jest usuwanie napletka? I ile taki zabieg może kosztować?
Już żadne pytanie nie przychodzi mi do głowy, a pytam tutaj bo jest to dla mnie wstydliwy temat, a tutaj jest najłatwiej o to spytać.

Z góry dziękuję za odpowiedzi na pytania!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

NASZE GABINETY:
Katowice - Krakw - d- Pozna WCS - Szczecin - Warszawa - Warszawa - Wrocaw

04.05.2007 15:02:38
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. Skierowanie jak najbardziej tak.
2. Usunięcie napletka, nalepiej tak.
3. Ile kosztuje, na umowę z NFZ - nic, prywatnie kilkaset złotych.

www.seksuologia.org.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

04.05.2007 21:44:47
Autor Wiadomość
macko6

Temat postu: xxx Odpowiedz z cytatem

Moderatorze AS: (lub inny specjalista jaki tu zajrzy)- czy na zabieg na umowe z NFZ musiałbym długo czekac?
Jak można wiedzieć, to dlaczego najlepiej usunąć napletek? Bo bardzo tego nie chcę.
I czy po jakimkolwiek zabiegu czy usunięciu napletka, czy tym drugim (nie wiem dokładnie na czym polega) musiałbym jakoś szczególnie chronic swego członka? Gram w piłke nożną i czy byłaby potrzebna jakaś przerwa od gry i też od współżycia?
Pozdrawiam

Back To Top  

05.05.2007 12:46:41
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Problem usunięcia stulajki można zrobić w ramach NFZ, obawiam się że przed 18 r ż potrzebna będzie zgoda rodziców.
Proponuję porozmawiać z lekarzem urologiem, aby wytłumaczył dokładnie jak chce zrobić zabieg. Często bywa tak, że napletek można po prostu rozciąć. Mówiąć wprost wkłada się nożyczki pod napletek w znieczuleniu i przecina. Uważam, że potem to źle wygląda, bo napletek wisi przy wzwodzie i wygląda to źle. Lepiej już usunąć napletek w całości. Wielu chłopców rodzi się ze skąpym napletkiem i nie ma problemu. A w USA usunięcie napletka robi się u noworodków. Więc Twoje obawy - zapewne że będziesz obrzezany i ktoś to zobaczy :shock: są nieuazasdnione.
Po zabiegu nie widzę powodów abyś nie mógł grać w piłkę, na pewno przez jakiś czas nie można współżyć, ale to jest oczywiste.
Jak długo będziesz czekać na zabieg, to nie wiem. Najważniejsze dostać się do urologa, a z tym bywa różnie. Oczywiście ze skierowaniem od rodzinnego.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

05.05.2007 15:30:03
Autor Wiadomość
macko6

Może jestem zbyt dociekliwy, ale dlaczego z "dostaniem się do urologa bywa różnie"? I czy jak urolog stwierdzi tą stulejke (bo narazie to ja za pomocą innych stwierdziłem, że ja mam :) ) i zadecyduje obrzezanie, to potrzebna bedzie operacja czy zwykły zabieg (i czy bolesny?)?

Back To Top  

08.05.2007 00:07:26
Autor Wiadomość
borowik

Choćby dlatego bywa różnie, że lekarz pierwszego kontaktu może uznać, że taki problem w twoim przypadku nie istnieje i skierowania nie dostaniesz. Poza tym nie wiadomo jak długo będziesz czekał w kolejce do urologa (tydzień, miesiąc, kwartał???). Sam zabieg - bo jest to zabieg - jest wykonywany w znieczuleniu miejscowym.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

08.05.2007 14:41:02
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Z tym dostaniem się do urologa bywa różnie, to chodziło mi o czas, tak jak napisał borowik. U jednego lekarza czekasz tydzień u innego parę miesięcy.
W przypadku stulejki operacja - to za dużo powiedziane, raczej zabieg - drobny zabieg w znieczuleniu miejscowym.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu