|
|
05.03.2007 12:45:37 |
|
Autor |
Wiadomość |
David_4you
|
Temat postu: niedopasowanie anatomiczne ? |
|
|
Od zawsze odkąd jesteśmy razem, towarzyszy mojej 22 letniej dziewczynie ból podczas stosunku, są okresy, kiedy jest większy a są okresy, kiedy boli mniej. Rujnuje, to nasze życie seksualne, kompletnie nie wiem, co robić - ona uważa, że to może być niedopasowanie anatomiczne, czy jest to możliwe ? |
|
|
|
|
|
|
05.03.2007 15:11:40 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kocica
Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 466 Skąd: Poznañ seksuologia Łód¼
|
Temat postu: Biegiem do ginekologa! |
|
|
Nie ma takiej możliwości by Wasz problem miał jakikolwiek związek z dopasowaniem anatomicznym. Trzeba pamiętać o tym, że pochwa jest bardzo rozciągliwa.
Najpierw należałoby namówić partnerkę na wizytę u ginekologa w celu wykluczenia stanu zapalnego lub jakiejś innej choroby (np. torbieli). Może to być dyspareunia. Ale to są tylko moje przypuszczenia. Tutaj może pomóc tylko lekarz z krwi i kości. Radziłabym jednak wstrzymać się na razie ze współżyciem. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
05.03.2007 16:18:03 |
|
Autor |
Wiadomość |
dr R.Blok
|
Temat postu: Re: do ginekologa! |
|
|
Zgadzam się całkowicie, że wizyta u ginekologa jest konieczna. Pojęcie dyspareunii jest bardzo szerokie i może obejmować wiele zmian chorobowych uwarunkowanych anatomicznie lub czynnościowych, wśród których są czynniki np. hormonalne i psychogenne. Temat do bezpośredniej konsultacji. _________________ Lekarz spec.ginekologii
--------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
07.05.2007 11:49:33 |
|
Autor |
Wiadomość |
www.seksuolog.org
|
Temat postu: Re: niedopasowanie anatomiczne ? |
|
|
Pamiętaj, że każde nieudane (bolesne), dla Twojej partnerki zbliżenie, może potęgować występujący problem. Najlepiej więc jest zaniechać genitalnego miłowania do czasu wyjaśnienia problemu i jego skutecznego rozwiązania.
Poza wizytą u ginekologa, w mojej ocenie, wskazana jest też Wasza wspólna wizyta u lekarza specjalisty seksuologa. _________________ specjalista medycyny seksualnej
www.seksuolog.org
www.seksuolog.org.pl |
|
|
|
|