Advanced Search

Home Rejestracja FAQ Grupy  

Forum Stara CZYTELNIA cd> blog.seksuologia.com Strona Główna Zdrowie intymne mężczyzn Zbyt duży penis?? ;|

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

22.03.2007 22:17:01
Autor Wiadomość
MaślanY

Temat postu: Zbyt duży penis?? ;| Odpowiedz z cytatem

Być może temat był poruszany na forum, w takim razie prosiłbym o link do niego, bo nie moge go znaleźć (o ile istnieje)

Wiem że przewineło sie to w paru tematach jako wątek poboczny, ale nie konkretnie.
chodzi o to czy to w ogóle jest możliwe? ¯eby penis nie pasował do Vaginy? Pamiętam moje pierwsze razy z dziewczyną, i nie chciał w ogóle wejść, ale nie poprzestaliśmy na tym, zmieniliśmy pozycie i już było dobże. A z czasem różne pozycje już zaczeliśmy i nie ma już problemu.

Moje pytanie jest, czy kobieta może odczuwać ból z powodu zbyt, może nie dużego, ale grubego penisa? Lub czy może w ogóle nie dojść do stosunku?? A jeśli może, to czy są jakieś ćwiczenia/operacje które mogą rozwiązać problem?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
      Back To Top  

NASZE GABINETY:
Katowice - Krakw - d- Pozna WCS - Szczecin - Warszawa - Warszawa - Wrocaw

22.03.2007 22:23:11
Autor Wiadomość
zielony_groszek

Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma takiej możliwości. Skoro w czasie porodu przez pochwę przechodzi bez problemu główka dziecka, to penis zrobi to bez problemu. Pochwa to bardzo elastyczny narząd...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

23.03.2007 08:30:25
Autor Wiadomość
Kocica

"Długość niewzwiedzionego fallusa wynosi od 6-10 cm. W czasie erekcji wzrasta i waha się od 11-17 centymetrów. Długość pochwy w stanie spoczynku waha się od 8-9 cm. Pod wpływem wzrostu napięcia seksualnego powiększa się do 11-12 cm. Vagina jest bardzo plastyczna i podczas stosunku dostosowuje się do długości penisa, ale jej rozciągliwość jest ograniczona."
zdrowemiasto.pl

Cytat:
czy kobieta może odczuwać ból z powodu zbyt, może nie dużego, ale grubego penisa?

Może odczuwać ból, dlatego należałoby zmodyfikować pozycje współżycia, np. na takie gdzie penetracja jest płytka. Można również pomóc "sobie" używając odpowiednich żeli, które stworzą tzw. poślizg i automatycznie zmniejszą uczucie oporu powodującego ból.

Back To Top  

24.03.2007 20:51:30
Autor Wiadomość
gloria

Juz kiedys tutaj pisałam o mojej byłej koleżance, która miała problemy z powodu duzego penisa swego chłopaka. Seks sprawiał jej ból za każdym razem. Jak zacytowała kocica: rozciągliwość pochwy jest ograniczona.
Nadmieniam przy tym, że podczas porodu najczęściej nacina się krocze, bez tego nie urodzi się dziecka, chyba, że b. maleńkie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

24.03.2007 21:19:40
Autor Wiadomość
Kocica

Krocze podczas porodu nacina się ale tylko w przypadkach, gdy dziecko jest wyjątkowo duże. Rozciągliwość pochwy jest ograniczona ale w głąb. Jeśli chodzi o obwód to najczęściej pochwa dostosowuje się do wymaganego wymiaru.

Back To Top  

24.03.2007 21:39:46
Autor Wiadomość
gloria

Pewnie w kwestii rozciagliwości pochwy nie mam racji. Chociaz zbyt gruby penis tez sprawia ból a użuwanie żeli itp jedynie go zmniejsza.(wiem cos o tym).
Mimo, że to trochę nie na temat wypowiem się w sprawie nacięcia krocza. Spośród tylu kobiet, znam tylko jedną, która urodziła dziecko bez nacięcia a wazyło ono 2900. Moja córka nie była wyjątkowo duża bo wazyła zaledwie 3150, dł. 51 cm a mimo tego miałam nacięte krocze.
Pozdrawiam

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

25.03.2007 02:09:48
Autor Wiadomość
borowik

Zgadza się, ale nacinanie krocza to wymysł ostatnich lat. Wcześniej była to rzadkość...
Zauważ, że przez tysiące lat kobiety radzły sobie same i jakoś niewyginęliśmy jak mamuty...
Ot po prostu wygodniej jest naciąć a później niech się zrasta...

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

25.03.2007 07:52:20
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Chyba jednak nie do końca.
Zabieg nacięcia krocza znany jest od ponad stu lat w położnictwie. Natomiast od 20 lat ogranicza sie jego stosowania do sytuacji w której jest to niezbędne i grozi pękinięciem krocza.
Nie ma reguły kiedy nacinac a kiedy nie. Tego trzeba się nauczyć po latach praktyki.
Widziałem porody pierwiastek które rodziły dzieci ponad 4000 g, bez nacięcia i peknięcia.
Widziałem pęknięte krocza przy porodach małych dzieci.
Staramy się unikać nacinania krocza. Kiedyś każdą pierwiastkę nacinano dla zasady.
Natomiast autorowi wątku chodziło zapewne o zabieg plastki krocza w sytuacjach niedopasowania seksualnego.
Owszem, czasmi kiedy pochwa po kilku porodach jest za szeroka a partner nie jest obdarzony przez naturę - na prosbe pacjentki wykonuje się zabieg zwężający pochwę.
Nie słyszałem z kolei o sytuacji kiedy z powodu dużego penisa poszerzano pochwę. Teoretycznie można to zrobic, ale po co. Każda pochwa jest się w stanie dopasować do dużego członka. Jeśli kobieta nie potrafi się dopasować to problem jest w psychice a nie w pochwie. Prawdopodobnie każdy członek: duży czy mały będzie ja bolał.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

25.03.2007 09:59:16
Autor Wiadomość
zielony_groszek

Prawda jest taka, że nacięcie krocza jest często uzależnione od "zasad", norm panującym w danym szpitalu, na bloku porodowym, oraz od doświadczenia położnej czy lekarza.
Zabiegu nie powinno się wykonywać rutynowo. Nie jestem teraz w stanie podać dokładnych danych statystycznych, ale dąży się do tego, aby zmniejszyć odsetek porodów z nacięciem krocza, który teraz stanowi blisko 3/4 wszystkich porodów.

Fundacja RODZIć PO LUDZKU szeroko informuje teraz przyszłe mamy o tym, że na nacięcie krocza, tak jak na każdy inny zabieg musi być zgoda pacjentki. Tutaj można polemizować, bo to personel medyczny obserwuje rozwój sytuacji w czasie porodu, znajdując się we właściwym miejscu, a zadaniem kobiety w tym czasie jest ścisła współpraca z medykami i pełen, aktywny udział w rodzeniu dziecka, a nie rozmyślanie o tym, że krocze naciąć, czy może nie...

Chciałem napisać jeszcze o argumentach za i przeciw nacięciu, ale to nie jest meritum sprawy więc nie będę zanudzał off-topic .

Back To Top  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu