|
|
22.03.2007 22:17:01 |
|
Autor |
Wiadomość |
MaślanY
|
Temat postu: Zbyt duży penis?? ;| |
|
|
Być może temat był poruszany na forum, w takim razie prosiłbym o link do niego, bo nie moge go znaleźć (o ile istnieje)
Wiem że przewineło sie to w paru tematach jako wątek poboczny, ale nie konkretnie.
chodzi o to czy to w ogóle jest możliwe? ¯eby penis nie pasował do Vaginy? Pamiętam moje pierwsze razy z dziewczyną, i nie chciał w ogóle wejść, ale nie poprzestaliśmy na tym, zmieniliśmy pozycie i już było dobże. A z czasem różne pozycje już zaczeliśmy i nie ma już problemu.
Moje pytanie jest, czy kobieta może odczuwać ból z powodu zbyt, może nie dużego, ale grubego penisa? Lub czy może w ogóle nie dojść do stosunku?? A jeśli może, to czy są jakieś ćwiczenia/operacje które mogą rozwiązać problem? _________________ -----------------------------------------
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|
|
|
22.03.2007 22:23:11 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
Temat postu: |
|
|
Nie ma takiej możliwości. Skoro w czasie porodu przez pochwę przechodzi bez problemu główka dziecka, to penis zrobi to bez problemu. Pochwa to bardzo elastyczny narząd... _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
23.03.2007 08:30:25 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kocica
Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 466 Skąd: Poznañ seksuologia Łód¼
|
|
|
"Długość niewzwiedzionego fallusa wynosi od 6-10 cm. W czasie erekcji wzrasta i waha się od 11-17 centymetrów. Długość pochwy w stanie spoczynku waha się od 8-9 cm. Pod wpływem wzrostu napięcia seksualnego powiększa się do 11-12 cm. Vagina jest bardzo plastyczna i podczas stosunku dostosowuje się do długości penisa, ale jej rozciągliwość jest ograniczona."
zdrowemiasto.pl
Cytat: | czy kobieta może odczuwać ból z powodu zbyt, może nie dużego, ale grubego penisa? |
Może odczuwać ból, dlatego należałoby zmodyfikować pozycje współżycia, np. na takie gdzie penetracja jest płytka. Można również pomóc "sobie" używając odpowiednich żeli, które stworzą tzw. poślizg i automatycznie zmniejszą uczucie oporu powodującego ból. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
24.03.2007 20:51:30 |
|
Autor |
Wiadomość |
gloria
Dołączył: 19 Lut 2006 Posty: 332 Skąd: Seksuologia Gdynia Gdañsk Sopoty
|
|
|
Juz kiedys tutaj pisałam o mojej byłej koleżance, która miała problemy z powodu duzego penisa swego chłopaka. Seks sprawiał jej ból za każdym razem. Jak zacytowała kocica: rozciągliwość pochwy jest ograniczona.
Nadmieniam przy tym, że podczas porodu najczęściej nacina się krocze, bez tego nie urodzi się dziecka, chyba, że b. maleńkie. _________________ ---------------------------
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|
|
24.03.2007 21:19:40 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kocica
Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 466 Skąd: Poznañ seksuologia Łód¼
|
|
|
Krocze podczas porodu nacina się ale tylko w przypadkach, gdy dziecko jest wyjątkowo duże. Rozciągliwość pochwy jest ograniczona ale w głąb. Jeśli chodzi o obwód to najczęściej pochwa dostosowuje się do wymaganego wymiaru. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
24.03.2007 21:39:46 |
|
Autor |
Wiadomość |
gloria
Dołączył: 19 Lut 2006 Posty: 332 Skąd: Seksuologia Gdynia Gdañsk Sopoty
|
|
|
Pewnie w kwestii rozciagliwości pochwy nie mam racji. Chociaz zbyt gruby penis tez sprawia ból a użuwanie żeli itp jedynie go zmniejsza.(wiem cos o tym).
Mimo, że to trochę nie na temat wypowiem się w sprawie nacięcia krocza. Spośród tylu kobiet, znam tylko jedną, która urodziła dziecko bez nacięcia a wazyło ono 2900. Moja córka nie była wyjątkowo duża bo wazyła zaledwie 3150, dł. 51 cm a mimo tego miałam nacięte krocze.
Pozdrawiam _________________ ---------------------------
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|
|
25.03.2007 02:09:48 |
|
Autor |
Wiadomość |
borowik
|
|
|
Zgadza się, ale nacinanie krocza to wymysł ostatnich lat. Wcześniej była to rzadkość...
Zauważ, że przez tysiące lat kobiety radzły sobie same i jakoś niewyginęliśmy jak mamuty...
Ot po prostu wygodniej jest naciąć a później niech się zrasta... _________________ borowik
----------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
25.03.2007 07:52:20 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: dr A.Sipiñski, Katowice
|
|
|
Chyba jednak nie do końca.
Zabieg nacięcia krocza znany jest od ponad stu lat w położnictwie. Natomiast od 20 lat ogranicza sie jego stosowania do sytuacji w której jest to niezbędne i grozi pękinięciem krocza.
Nie ma reguły kiedy nacinac a kiedy nie. Tego trzeba się nauczyć po latach praktyki.
Widziałem porody pierwiastek które rodziły dzieci ponad 4000 g, bez nacięcia i peknięcia.
Widziałem pęknięte krocza przy porodach małych dzieci.
Staramy się unikać nacinania krocza. Kiedyś każdą pierwiastkę nacinano dla zasady.
Natomiast autorowi wątku chodziło zapewne o zabieg plastki krocza w sytuacjach niedopasowania seksualnego.
Owszem, czasmi kiedy pochwa po kilku porodach jest za szeroka a partner nie jest obdarzony przez naturę - na prosbe pacjentki wykonuje się zabieg zwężający pochwę.
Nie słyszałem z kolei o sytuacji kiedy z powodu dużego penisa poszerzano pochwę. Teoretycznie można to zrobic, ale po co. Każda pochwa jest się w stanie dopasować do dużego członka. Jeśli kobieta nie potrafi się dopasować to problem jest w psychice a nie w pochwie. Prawdopodobnie każdy członek: duży czy mały będzie ja bolał. _________________ www.seksuologia.org
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
25.03.2007 09:59:16 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
|
|
Prawda jest taka, że nacięcie krocza jest często uzależnione od "zasad", norm panującym w danym szpitalu, na bloku porodowym, oraz od doświadczenia położnej czy lekarza.
Zabiegu nie powinno się wykonywać rutynowo. Nie jestem teraz w stanie podać dokładnych danych statystycznych, ale dąży się do tego, aby zmniejszyć odsetek porodów z nacięciem krocza, który teraz stanowi blisko 3/4 wszystkich porodów.
Fundacja RODZIć PO LUDZKU szeroko informuje teraz przyszłe mamy o tym, że na nacięcie krocza, tak jak na każdy inny zabieg musi być zgoda pacjentki. Tutaj można polemizować, bo to personel medyczny obserwuje rozwój sytuacji w czasie porodu, znajdując się we właściwym miejscu, a zadaniem kobiety w tym czasie jest ścisła współpraca z medykami i pełen, aktywny udział w rodzeniu dziecka, a nie rozmyślanie o tym, że krocze naciąć, czy może nie...
Chciałem napisać jeszcze o argumentach za i przeciw nacięciu, ale to nie jest meritum sprawy więc nie będę zanudzał off-topic . _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|