Advanced Search

Home Rejestracja FAQ Grupy  

Forum Stara CZYTELNIA cd> blog.seksuologia.com Strona Główna Wenus. Ginekologia. Ból w trakcie stosunku
WyÅ›wietl posty z ostatnich:   

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

09.03.2007 02:16:59
Autor Wiadomość
Kev

Temat postu: Ból w trakcie stosunku Odpowiedz z cytatem

JesteÅ›my parÄ… od 7 lat. To ja byÅ‚em pierwszym i jedynym parterem w łóżku mojej dziewczyny. PosiadaÅ‚em już jakieÅ› doÅ›wiadczenie z innymi partnerkami i staraÅ‚em siÄ™ je wykorzystać przy naszych zbliżeniach, byÅ‚em delikatny, romantyczny, wszystko odbywaÅ‚o siÄ™ bez poÅ›piechu. Na poczÄ…tku wszystko rozwijaÅ‚o siÄ™ dobrze, bez wiÄ™kszych zastrzeżeÅ„, byÅ‚o tylko jedno - ból mojej lubej przy zbliżeniach – myÅ›laÅ‚em, że po jakimÅ› czasie to ustÄ…pi, ale siÄ™ myliÅ‚em (wielkość penisa normalna okoÅ‚o 15 cm). Jedyna pozycja, która jej odpowiada to jak leżymy na boku i ja jestem z tyÅ‚u penetrujÄ™ jÄ… i pieszczÄ™ palcem jej Å‚echtaczkÄ™, wtedy ma orgazm, jak dojdzie nie ma mowy o dalszym kochaniu –ból. Ciężko jest o doprowadzanie jej do stanu podniecenia (próbowaÅ‚em różnych sposobów) a namówić jÄ… na jakieÅ› inne figury, wrÄ™cz prawe niemożliwe, lek przed bólem. Nigdy nie kochaliÅ›my siÄ™ wiÄ™cej niż raz jednego wieczoru – dnia. Fakt, byÅ‚y szybkie numerki, ale bardziej myÅ›lÄ™, że to z poÅ›wiecenia dla mnie, bo mojej partnerce nie do koÅ„ca sprawiaÅ‚y przyjemność. Wszystkie zbliżenia byÅ‚y inicjowane przeze mnie, ona nie odczuwa potrzeby kochania siÄ™ i to mnie najbardziej martwi. PróbowaÅ‚em wielu sztuczek, aby byÅ‚o lepiej - wyjazdy do hoteli, aby byÅ‚o intymniej - kolacje, wakacje w ciepÅ‚ych krajach. Ja bez sexu nie potrafiÄ™ siÄ™ obejść. Jeżeli jest tylko ku temu okazja i jesteÅ›my razem, chciaÅ‚bym siÄ™ kochać, ale rozumiem, że nie każdy ma takie potrzeby i staram siÄ™ je redukować, ale nie do przesady. RadzÄ™ sobie z tym, bo od 3 lat pracujÄ™ za granicÄ…. Jeżeli mam urlop i spÄ™dzamy go razem, czujÄ™ jej bliskość, oczekujÄ™ od niej sexu, ale tego nie dostawaÅ‚em, bo ona nie odczuwaÅ‚a potrzeby zbliżenia, do tego stopnia, że przyjeżdżam na wakacje zadowolony, że bÄ™dziemy przez kilka chwil razem, wchodzÄ™ do domu, miÅ‚e przywitanie (okoÅ‚o godz. 23), idÄ™ skorzystać z prysznica, wracam a moja maÅ‚a Å›pi!!! Po przeczytaniu kilku innych wÄ…tków stwierdzam fakt, że może to być problem zdrowotny, bo faktem jest, że jest wiecznie przemÄ™czona, czÄ™sto choruje (grypka, angina), do tego stres a jest osobÄ… bardzo zaangażowanÄ… w to, co robi (praca). Mi wystarcza 6 godzin snu, rzadko chorujÄ™, itd., czyli przeciwieÅ„stwo, ale bardzo siÄ™ kochamy i raczej we wszystkim uzupeÅ‚niamy, dogadujemy, oczywiÅ›cie sÄ… maÅ‚e różnice zdaÅ„ ale gdzie ich nie ma? :) WiÄ™c reasumujÄ…c wszystko jest ok., poza łóżkiem. Wiemy, że jest to wielki problem i zdajemy sobie sprawÄ™, że jeżeli tego nie poprawimy to bÄ™dzie źle:(. RozmawialiÅ›my o tym niejednokrotnie, mówiÅ‚em czego oczekujÄ™ (inicjowania zbliżeÅ„ z jej strony, wiÄ™kszej aktywnoÅ›ci, przytulania, pieszczot itd.) i byÅ‚a maÅ‚a poprawa ale tylko chwilowa.
Teraz mamy już mieszkanie i za miesiąc wracam do Polski na stałe - ja nie dam rady tak dłużej żyć bez zmiany i ona to rozumie, więc mamy zamiar zabrać się za tą sprawę od podstaw.
Proszę o poradę jak tą sprawę ugryźć, gdzie się udać, jakie kroki poczynić? Jak coś jest niejasne to proszę pytać, odpowiem i z góry dziękuję za każdą radę.
Okolice Trójmiasta. Dziękuję i pozdrawiam
Próbowaliśmy również różnych gadżetów oraz leku Vamea - choć nie przyniosły efektów.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

NASZE GABINETY:
Katowice - Kraków - £ód¼- Poznañ WCS - Szczecin - Warszawa - Warszawa - Wroc³aw

09.03.2007 20:36:12
Autor Wiadomość
viola

Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co wyczytałam to macie duży problem i jak sądzę sami sobie nie poradzicie. Nie piszesz, czy przez te siedem lat w ogóle odbyliście stosunek dopochwowy (a może ja się nie doczytałam?)?!?Czy twoja dziewczyna chodzi do ginekologa i czy jest wszystko OK?

Moim zdaniem najprostsze wyjście to wizyta u lekarza i przedstawienie mu Waszego problemu. Trudno stwierdzić co jest nie tak-mogą być różne przyczyny, także psychiczne. Piszesz, że się kochacie i chcecie obydwoje rozwiązać Wasz "łóżkowy problem". Zacznijcie od wizyty u ginekologa. Sami na własną rękę nie stosujcie żadnych leków!

Back To Top  

09.03.2007 22:27:47
Autor Wiadomość
Kev

Każdy stosunek byÅ‚ dopochwowy , do ginekologa chodzi regularnie co pół roku i on sam nie widzi przyczyn bólu – mówi, że wszystko jest ok.

Back To Top  

09.03.2007 23:48:26
Autor Wiadomość
_aga_

To jest chyba niemożliwe... Jeśli faktycznie ból jest aż taki przy niemal każdym - bądź każdym - zbliżeniu, to na pewno nie mieści się to w normie. Oczywiście mogą być przyczyny typu niedostateczna wilgotność, spięcie, sam strach przed bólem może powodować, że jest zdenerwowana i nie potrafi się rozluźnić i w efekcie ją boli. Błędne koło? Chociaż oczywiście, przyczyny mogą być także inne i z całą pewnością powinniście poradzić się lekarza. Jeśli twierdzi, że nie ma problemu - zmieńcie lekarza na takiego, który poważnie was potraktuje i rozwikła zagadkę tego bólu. Naprawdę warto! Warto również pomyśleć o wizycie we dwoje. Sam się doedukujesz, a ona poczuje się raźniej, mając ciebie u boku.
Co do braku ochoty na seks- powodem może być właśnie ten ból i obawa przed nim. Być może z tego względu twoja partnerka nie czerpie przyjemności z seksu i dlatego go nie inicjuje.
Musicie wyjść od ustalenia przyczyn tego bólu i wyeliminowania go. Dopiero wtedy okaże się, jak tam u twojej kobiety z temperamentem. Bo, że nie ma ochoty, jak ją boli, to ja rozumiem Smile
Nie wiem, co miało znaczyć zdanie, że 'pracujesz za granicą i w związku z tym jakoś sobie radzisz'? Bo jeśli to ma oznaczać, że były inne kobiety, to ona może to czuć lub podejrzewać i też z tego powodu nie chcieć się z tobą kochać, (ale może źle zrozumiałam).
Pozdrawiam

Back To Top  

10.03.2007 03:28:56
Autor Wiadomość
Kev

Radzę sobie ale bez innych kobiet:) a co do tego bólu, to może źle to określiłem, bo widzę, że jest źle odbierany. Mianowicie, jest na samym początku w czasie stosunku, jeżeli kocham się w pozycji opisywanej wcześniej, znika i pojawia się, gdy dochodzi. Używamy lubrykantu, więc z suchością nie ma problemu.

Back To Top  

11.03.2007 12:24:02
Autor Wiadomość
_aga_

Ale co z innymi pozycjami? Tak ją boli, że nie możecie się kochać? To na pewno nie jest w normie. Powinniście bezwzględnie iść do lekarza, od tego należy zacząć. Raczej się nie łudź, że bez rozwiązania tego problemu rozwiążecie problem braku chęci na seks z jej strony.

Back To Top  

11.03.2007 16:26:21
Autor Wiadomość
seksuologia.org.pl

Jeśli nie przyczyna ginekologiczna, to najprawdopodobniej jest powód na poziomie psychicznym u Twojej partnerki. Lub też jest jakiś nierozpoznany problem w waszej relacji. Może być to różnica temperamentów. Ale też może być tak, że z jakichś powodów dla Ciebie nieznanych, Twoja partnerka nie czuje pożądania do Ciebie.
Proponuję zgłosić się razem do specjalisty i wtedy będzie bardziej wiadomo, co się miedzy Wami dzieje.

Pozdrawiam serdecznie, alina hk
www.seksuologia.org.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu