|
|
01.03.2007 15:58:12 |
|
Autor |
Wiadomość |
mampytanie2
|
Temat postu: Czy jest sens czekać do ślubu? |
|
|
Mój członek jest lekko zakrzywiony w lewo. Odchylenie na oko jest o 30 stopni od linii prostej. W momencie wzwodu ręka da się go wyprostować bez wrażenia jakiegoś silnego bólu ( wiadomo jest twardy i jakąś tam siłę nacisku czuć ).
Jak się puści rękę, to członek wraca do pozycji wyjściowej. Nie współżyłem jeszcze, gdyż ze względów religijnych wraz z moją narzeczoną chcielibyśmy poczekać do ślubu.
Jakie jest ryzyko, że po ślubie współżycie może się okazać niemożliwe ze względu na to skrzywienie ?
można jakoś, określić ilościowo takie prawdopodobieństwo ?
Czy dopasowanie między współmałżonkami, to na pewno tylko kwestia techniki, pragnienia sprawienia przyjemności partnerowi i cierpliwości w łóżku?
Jeśli okazałoby się, że dopasowanie można sprawdzić tylko rozpoczynając współżycie, to bylibyśmy skłonni się zdecydować na to przed ślubem.
Wszak to decyzja na całe życie !
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
01.03.2007 16:10:09 |
|
Autor |
Wiadomość |
zielony_groszek
|
Temat postu: budowa ciała to osobista uroda każdsego z nas |
|
|
Spokojnie, skrzywienie członka, to bardzo częsta sprawa i nie można tego nazywać problemem czy schorzeniem, a nawet odchyleniem od normy.
To po prostu typ urody.
Nie powinno to w żaden sposób utrudniać współżycia. Narządy (żeńskie jak i męskie) mogą się w pełni do siebie dostosować.
Temat dopasowania, to już temat na dłuższą rozprawę.
Opinii w tym temacie może być tyle ilu jest tu forumowiczów.
Rozpoczęcie współżycia w celu sprawdzenia się - cóż, tutaj też każdy może myśleć inaczej. Jedno jest pewne: musi, to być w pełni Wasza, świadoma decyzja, nienarzucona przez nikogo. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
01.03.2007 16:40:16 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kocica
Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 466 Skąd: Poznañ seksuologia Łód¼
|
Temat postu: Re: czy jest sens czakać do ślubu? |
|
|
mampytanie2 napisał: |
Jakie jest ryzyko, że po ślubie współżycie może się okazać niemożliwe ze względu na to skrzywienie ? czy można jakoś określić ilościowo takie prawdopodobieństwo ?
Czy dopasowanie miedzy współmałżonkami, to na pewno tylko kwestia techniki, pragnienia sprawienia przyjemności partnerowi i cierpliwości w łóżku ?
|
Na temat wykrzywionych członków wiele razy było pisane. Takie skrzywienie raczej nie powinno Wam przeszkodzić we współżyciu.
Pamiętaj, że dopasowanie między współmałżonkami to nie tylko sprawy seksu.
Co z tego, że będziecie szczęśliwi uprawiając ze sobą seks, jeśli nic poza seksem nie będzie Was łączyło ?
Małżeństwo to naprawdę bardzo poważna sprawa !
Pamiętaj: Seks to nie wszystko, choć bardzo wiele !
. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
02.03.2007 00:06:25 |
|
Autor |
Wiadomość |
Lekarz seksuolog Szczecin
Dołączył: 21 Kwi 2006 Posty: 121 Skąd: Polskie Towarzystwo Medycyny Seksualnej
|
|
|
|
|
|
02.03.2007 01:45:51 |
|
Autor |
Wiadomość |
mampytanie2
|
Temat postu: zagrożenie udanego związku |
|
|
Dziękuję za szybką odpowiedź.
"małżeństwo bez udanego seksu, to licho"
Właśnie ! Zgadzam się z tym ! Myślę, że małżeństwo, które ze sobą nie sypia to patologia.
Zresztą Kościół mówi, to samo.
Oczywiście, że nie żądam od Państwa, abyście podjęli za nas decyzję. Myślałem, że moje pytanie jest bardzo jasno postawione. Dlatego też zapytam jeszcze raz, bo nikt konkretnie niestety nie odpowiedział.
Jakie jest ryzyko, że po ślubie współżycie może się okazać niemożliwe lub nieudane ze względu na to skrzywienie lub inne czynniki ?
Czy można jakoś określić ilościowo takie prawdopodobieństwo ?
Czy dopasowanie miedzy współmałżonkami, to na pewno tylko kwestia techniki, pragnienia sprawienia przyjemności partnerowi i cierpliwości w łóżku ?
Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.
. |
|
|
|
|
|
02.03.2007 07:23:02 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kocica
Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 466 Skąd: Poznañ seksuologia Łód¼
|
Temat postu: dopasowanie |
|
|
mampytanie2 napisał: |
Jakie jest ryzyko, że po ślubie współżycie może się okazać niemożliwe lub nieudane ze względu na to skrzywienie lub inne czynniki ? czy można jakoś określić ilościowo takie prawdopodobieństwo ?
Czy dopasowanie miedzy współmałżonkami, to na pewno tylko kwestia techniki, pragnienia sprawienia przyjemności partnerowi i cierpliwości w łóżku ? |
Ryzyko jest minimalne. Przykładem tutaj może być sytuacja u mojego męża. Też ma lekko wygięty członek. Współżycie jest udane. Problemy mogą pojawić się tylko, jeśli członek nie będzie ocierał się o tzw. punk
Jeśli chodzi o dopasowanie między współmałżonkami, to musisz pamiętać, że odczuwania przyjemności uczymy się całe życie. Jeśli Twoja partnerka będzie otwarta na Twoje pomysły, jeśli będzie szczerze mówiła co sprawia jej przyjemność a co nie to sądzę, że Wasze życie seksualne będzie udane.
Znam pary, które dopiero po kilku latach małżeństwa dopasowują się na 100%, jak również takie, które nadal się uczą. W takich sytuacjach najczęściej postępuje się metodą prób i błędów.
. _________________ www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
02.03.2007 13:08:24 |
|
Autor |
Wiadomość |
gloria
Dołączył: 19 Lut 2006 Posty: 332 Skąd: Seksuologia Gdynia Gdañsk Sopoty
|
Temat postu: krzywe wibratory |
|
|
Moim zdaniem nie ma żadnej gwarancji, czy po ślubie współżycie będzie udane.
I to nie ma związku z krzywym czy prostym członkiem.
Nie wiem też czy po operacji nie będzie gorzej, bo jeśli nie ma potrzeby wykonywać operacji to po co ruszać zdrowy narząd ? To raczej sprawa nastawienia psychicznego.
Mój mąż też ma przekrzywionego członka i uważam, to za zaletę. Prosty członek nie znaczy, że lepszy.
Dziś nawet wibratory są krzywe . _________________ ---------------------------
www.bez.stresu.pl |
|
|
|
|